Категорије
Друштво

Др Бабовић у отвореном писму Ђукановићу

Као декларисани атеиста немате право да водите рат против Христа

У доба трајања коалиције “ Да живимо боље“ ложили сте Бадњак са митрополитом црногорско приморским. Нијесу Вам биле стране посјете Његовој Светости Патријарху Павлу. Једна или више, остављам Вама на савјест. Први пут се види раслојавање и нераспознавање промјена курсева свих „прагматичних “ политика које су обиљежиле Вашу тродеценијску власт

Батрић Бабовић, специјалиста интерне медицине и нефрологије и магистар медицинских наука, љекар Клиничког центра Црне Горе, обратио се предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу отвореним писмом, поводом његове антиправославне политике.

др Батрић Бабовић

Писмо преносимо у цјелости:

У вријеме док савремена научна Европа у мађарској престоници Будимпешти провјерава домете и дилеме научне мисли о бубрежним болестима, у Црној Гори траје вјерски рат који сте Ви са партијске трибине у Никшићу објавили Христовој Цркви и Митрополији црногорско – приморској као стубу и стожеру црногорске државе и државности.

Модерна научна, државотворна и правна Европа усавршава начине да излијечи болест и продужи вијек трајања болесног човјека, док Ви у исто вријеме као световни поглавар покушавате да скратите вијек миленијумском националном и државотворном идентитету земље на чијем сте челу, ударањем у њен темељ- вјеру и Цркву.

Као декларисани атеиста немате право да водите рат против Христа, јер сте у тој борби осуђени на губитак и пропаст јалове богоборне политике.

На непаметан начин покушали сте да дефинишете прекогранични епархијски „неегалитет“ и да границе Цркве сведете на форму државне контуре данашње Црне Горе.

Подсјетићу Вас да Митрополија загребачко-љубљанска канонски дјелује у Републици Хрватској и Словенији и да вјерујем да Вам је познато да предсједници Влада и Република у њој не виде чувара великосрпске инфраструктуре.

Слично је са Митрополијом дабробосанском и Епархијом захумско херцеговачком и приморском које дјелују у оба ентитета Федерације Босне и Херцеговине и Републикама Србији и Хрватској. Слична је природа прилика у свим епархијама на територијама Федерације Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, а такви гласови не долазе са мјеста која су равна предсједничком, што обавезује службу сваком грађанину.

Ви сте идеолог и креатор два Устава заједничке државе Србије и Црне Горе и главно оруђе у остваривању независности обје државе. Подсјећања ради наглашавам да сте до 1997. године били следбеник политике Слободана Милошевића. У то вријеме народ чије сте духовно и егзистенцијално битисање у ратом захваћеним подручјима бранили, имао је право на Цркву, а тадашњи ( и садашњи) представници званичних политика држава гдје је српски народ био угрожен нијесу Цркву проглашавали чуваром инфраструктуре великосрпске политике.

Вјерујем да сте чули да је Василије Поповић, познат као Свети Василије Острошки и Тврдошки, рођен у Поповом Пољу у Херцеговини, одавно постао безгранични давалац Милости Божје свакоме ко му је срцем тражи, независно од вјере и нације.

Треба ли рад светитеља ставити у калуп дневне политике? Да ли је то по Вашем теолошком суду могуће?

У доба трајања коалиције “ Да живимо боље“ ложили сте Бадњак са митрополитом црногорско приморским. Нијесу Вам биле стране посјете Његовој Светости Патријарху Павлу. Једна или више, остављам Вама на савјест. Први пут се види раслојавање и нераспознавање промјена курсева свих „прагматичних “ политика које су обиљежиле Вашу тродеценијску власт.

У Вашем „походу на Острог “ можете срести славне личности из црногорске историје међу којима има велики број Ваших братственика и племеника. Они у себи носе другачије гледиште од Вашег на косовско- метохијску метафизику и историјску читанку Црне Горе.

Свети Сава је круцијална икона на Цркви Преображења Господњег у Загребу. Мислим да у истом граду постоји и школска установа са именом истог светитеља. Покушајте да унесете поглед званичног Загреба на СПЦ према Митрополији коју сте дужни да браните и унапређујете, а не да прогоните и стављате у оквир који је вид насиља и терора.

С вјером у Васкрслог Христа да нећете имати снагу да наудите Цркви Христовој као што нико није у историји ни учинио желим Вам отрежњење од греховног запоја и прелести!

С поштовањем Батрић Бабовић, специјалиста интерне медицине и нефрологије и магистар медицинских наука.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.