Категорије
СНП

Алекса Канкараш, члан Асоцијације младих СНП ЦГ и потпредсједник ОО СНП Никшић

ПОЗИВ НА БРАТСКО ПОМИРЕЊЕ

Инсистирањем на подјелама и њиховом продубљивању, актуелна власт наставља да намеће неистину, овог пута кроз питање о цркви.
Нажалост, предсједник Мило Ђукановић и премијер Душко Марковић са својим сателитима, покушавају да питање цркве ријеше ван цркве. Такав арогантни став, не смије бити подржан од стране народа.
Стављајући руку на имовину цркве стављају мач у срце народа и самим тим су спремни да изврше последњи чин моралног убиства Црне Горе, оне Црне Горе коју су наши часни преци бранили од таквих као што су они. Порука народа је јасна по овом питању – нећете нас застрашити, бранићемо светиње и животом. Зар сматрате да је ваша лична корист важнија од ћивота Светог Василија Острошког? Откуд вам право да сматрате себе већим од црквених архијереја у рјешавању црквених питања? Откуд вам право да будите клетве Светог Петра Цетињског и Ивана Црнојевића? Ако сте мислили да ћете тако лако сломити стуб који је Црну Гору носио кроз вјекове, грдно се варате.
Позивамо, као и до сада небројено пута, да нађете језик помирења, а рука народа последњи пут стоји испружена ка вама и коначном помирењу. Владате три деценије и ваш бијес је довео до својеврсне диктатуре која хоће да сама формира своју цркву, са безбожником и атеистом на челу. Надамо се да ће ипак преовладати здрав разум, и да ће утишати ваш наопаки наум.
Предсједник Мило Ђукановић познат је као човјек који мијења мишљење и ставове зарад личних интереса и ставља их испред интереса народа. И у овом случају окренуо је леђа интересу народа и мира, руку под руку са оним расколником. Нико се у историји Црне Горе није усудио да отима од цркве као они.
Позивамо сву браћу нашу да не крећу путем издаје Црнојевића и Петровића јер ће кренути путем пропасти. Као што је у својој повељи, при подизању Цетињског манастира написао Иван Црнојевић: „Ако кога научи сијач злоће и наш противник ђаво да штогод одузме од овога што смо записали, такав нека буде проклет од снажне деснице Владике нашега, Творца неба и земље и од силе часног и животворећег крста, и од 12 врховних апостола и 70 осталих и од 318 никејских светих отаца и од свијех који су од вјекова Богу угодили и нека буде подобан Јуди издајнику…“

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares