Категорије
СНП

BOGAVAC: U SUBOTU DOSTOJANSTVENO ZA ODBRANU MIRA I JEDINSTVA U CRNOJ GORI


Očigledno je da je vremenu politike i politikanstva došao kraj. Sve ono na šta je SNP upozoravao, nažalost, ovih dana doživljava svoj vrhunac, u trenucima kada šef režima šalje najopasnije poruke unutarpravoslavnih svađa i dijeljenja. Još jednom najoštrije osuđujemo izjavu Mila Đukanovića i njegov poziv da najosjetljivije pitanje, kao što je pitanje crkve i vjere, stavlja u kontekst dnevne politike i borbe za svoj, i opstanak njegove privatne države.

OO SNP Berane će se odazvati pozivu Eparhije budimljansko-nikšićke, vladike Joanikija, odnosno naše Mitropolije i mitropolita Amfilohija. Brojnije nego ikada idemo prema Podgorici da mirno i dostojanstveno stanemo u odbranu svetinja. Subota je prilika i da pošaljemo poruku mira i pomirenja pravoslavnog življa u Crnoj Gori, kao i suživota sa svim ostalim vjerama i nacijama, koje su dio multietničkog sklada, kako u našim Beranama, tako i u cijeloj Crnoj Gori.

Koristimo ovu priliku da pozovemo vjerujuće članove i simpatizere DPS-a, koji ne žele da budu dio retorike šefa režima, da nam se pridruže ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici jer oko crkve treba da se okupljamo, a ne da se dijelimo.

Pozivamo ih da skupa sa hiljadama vjernika, u miru i slozi, kažemo da jedinstvo i sloga pravoslavnog življa na ovim prostorima nema cijenu i da samo skupa možemo dati podstrek ovoj državi da krene evropskim putem, putem demokratije. Želimo državu u kojoj niti jedan trenutni funkcioner, pa ni predsjednik države neće zadirati u crkvena pitanja, već će se baviti ovozemaljskim životom, koji su nam ionako debelo zagorčali.

OO SNP Berane, sa svojim članovima i simpatizerima u subotu nema prečeg posla od prisustva mirnom i dostojanstvenom skupu, u odbranu jedinstva i mira u našoj državi.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.