Категорије
Друштво

PROMOCIJA PREDŠKOLSKOG OBRAZOVANJA ORGANIZOVANA U PLUŽINAMA

U vrtiću ima mjesta za sve mališane

PLUŽINE Obrazovni centar u Plužinama, pod čijim je okriljem osim srednje i osnovne škole i vrtić, juče je u tom gradu, posredstvom Ministarstva prosvjete, organizovao promociju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. U okviru kampanje pod nazivom „Zablistaću u vrtiću” u otvorenom amfitetaru najmlađe opštine na Balkanu kulturno-umjetnički program budućim predškolcima pripremili su đaci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a potom su nastupili i sadašnji polaznici vrtića u Plužinama.

-U ovoj školskoj godini imamo 50 polaznika koji u Plužinama pohađaju predškolsku nastavu u dvije grupe. Upis za narednu je u toku i trenutno nemamo podatak koliko će djece biti prijavljeno, ali u našoj jedinici svakako ima mjesta za sve njih- istakao je direktor Obrazovnog centra u Plužinama Nikola Agramović.

Kampanja je podrazumijevala i edukativnu radionicu koja je, kako je on pojasnio, bila namijenjena roditeljima. Cilj je, istakao je Agramović, da se roditeljima mališana približi važnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja u daljem razvoju djeteta.

O nastavi u predoškolskoj ustanovi i njenoj važnosti za razvoj svakog djeteta roditelji su se mogli upoznati i preko info-pulta koji je tokom dana bio postavljen u Plužinama i gdje su mogli dobiti sve neophodne informacije i brošure. Kampanja „Zablistaću u vrtiću” realizuje se trenutno u gradovima na sjeveru.
Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.