Категорије
СНП

GOVOR MRŽNJE SAVJETNICE NIKČEVIĆ JE SKANDALOZAN


Ukoliko nam je zajednički cilj da Crnu Goru izvedemo na pravi put, da joj promijenimo imidž i postanemo zemlja koja će biti prepoznata po dobru i radu, politiku moramo voditi u interesu građana a ne pojedinaca.

Ono što se juče desilo, u vezi sa oglašavanjem savjetnice ambasade Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, prevazilazi sve granice pristojnog ponašanja.

Uprkos tome što se Ministarstvo vanjskih poslova ogradilo od ove izjave, da je stanje u našoj zemlji na nivou evropskih demokratskih standarda, i ministar Darmanović i ambasador Milić bi podnijeli ostavke nakon ovakvog skandala. O ponašanju savjetnice u našoj ambasadi izlišno je govoriti, jer je ona svojim nastupom diskvalifikovala sebe da može biti diplomatski predstavnik naše države.

Bez namjere da generalizujemo, postavlja se pitanje kakav je to nivo razmišljanja i kakav je rečnik pojedinih naših diplomata. Je li moguće da imamo takve reprezente koji bi trebalo da zastupaju interese Crne Gore i svih njenih građana.

U turbulentnim vremenima kada nam treba sabranje, odmjerenost i pomirenje, govor mržnje koji se čuo od savjetnice ambasade u Ankari je skandalozan.

Ubijeđeni smo da se svi zdravomisleći građani Crne Gore ograđuju od ovakvih izliva primitivizma. Takođe, očekujemo da će Ministarstvo povući određene konsekventne poteze, jer u protivnom, džaba su se ogradili.

Ukoliko to ne učine, smatraćemo da su ovo stavovi i ministra Darmanovića i ambasadora Milića.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.