Категорије
Друштво

Учесници Игара малих земаља на пријему код предсједника општине

Предсједник општине Драгослав Шћекић примио је Беранце који су као чланови црногорске репрезентације освојили медаље и забиљежили добар резултат у стрељаштву, стоном тенису и атлетици на Играма малих земаља Европе, које су од 26. маја до 1. јуна одржане у Будви. Том приликом предсједник Шћекић захвалио им се на успјесима и рекао да Беранама много значе њихове медаље.

На пријему у згради Општине, код предсједника Шћекића били су бронзани у екипној конкуренцији, Ивона Петрић и Алан Јашаровић (СТК „Будим“), у пратњи селекторке стотениске репрезентације Црне Горе, Дијане Зоњић и тренера, Горана Премовића; затим Беба Дабетић (СК „Беране“) која је заузела седмо мјесто у финалу, уз присуство тренера Жељка Божовића. Присутни су били и Жељко Обадовић, предсједник Стрељачког савеза општине Беране и Војислав Зечевић,тренер СК „Доње Луге“, док Милош Божовић (СК „Беране) који је освојио златну медаљу и Немања Обрадовић (СК „Доње Луге“), који се окитио бронзаном медаљом, нису присуствовали из приватних разлога. Ови млади момци су се, у саставу црногорске репрезентације, такмичили у дисциплини ваздушна пушка. Такође, своје одсуство је раније најавио и атлетичар Кристијан Матковић (АК „Лим“), који је био пети на играма у Будви.

Поменута Ивона Петрић је такође недавно освојила злато, са саиграчицом из Словачке, на Јуниор опен турниру у Мароку.

strijelci i stonoteniseri berane

Предсједник општине Драгослав Шћекић рекао је обраћајући се спортистима и њиховим тренерима да су овакви пријеми пракса локалне управе након оствареног успјеха. Он је захвалио на медаљама које су наши суграђани донијели Црној Гори, у појединачној и екипној конкуренцији, изразивши увјерење да ће их бити још више у будућности.

„Хвала вам на труду и постигнутим резултатима јер ви сте доказ да спорт у нашем граду има свијетлу будућност. Очекујемо да наставите да радите са истим интензитетом и у наредном периоду, а Општина Беране је ту да вас подржи“, нагласио је предсједник подсјетивши да ће ове године средства предвиђена буџетом за спорт бити дупло већа у односу на прошлу годину, као и да ће један дио истих бити намијењен изградњи спортске инфраструктуре, а други самим клубовима.

Најавио је и да ће ове године бити промијењена општинска Одлука о расподјели средстава спортским организацијама.

„Урадићемо све што је потребно да помогнемо спортистима и клубовима. У том смислу предузећемо конкретне мјере, односно поједини клубови ће прећи под окриље Општине и самим тим имаћемо контролу над финансијама у њима“, поручио је Шћекић и подвукао да су једино резултати мјерило успјеха појединаца или колектива.

Такође је казао да локална управа ради на томе да се у Беранама створи стабилна основа за квалитетно бављење спортом.

„Важно је да радимо на дуже стазе, односно да размишљамо дугорочно. Почев од спортске инфраструктуре, могу слободно рећи да посједујемо једну од најбољих у земљи, па до тога да фудбал, рукомет и кошарку у Беранама вратимо на мјесто гдје и припада у Црној Гори – а то је међу најбољима“, истакао је предсједник Шћекић и додао да је циљ да се у Беранама у будућности организују регионалана такмичења јер је спорт најбољи амбасадор једног града и државе.

„Сјетимо се да је један од најбољих атлетичара Србије, Страхиња Јованчевић норму за европско првенство остварио на атлетском митингу у Беранама“, осврнуо се предсједник и уједно подсјетио да наш град на јесен очекује Балканско првенство у кросу које ће окупити велики број учесника и делегата тих неколико дана колико буде трајало.

strijelci i stonoteniseri berane

Гости су се захвалили предсједнику на пријему и казали да њихови резултати нису случајни већ да су производ континураног рада годинама уназад. У наставку су истакли да су захвални на сарадњи коју имају са Општином Беране, оцијенивши је као веома добру.

Одлуком предсједника општине спортисти и клубови су новчано награђени због постигнутих резултата.

Пријему су присуствовали секретар за спорт, културу, младе и сарадњу са НВО, Горан Фолић и савјетник предсједника, Зоран Јојић.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.