Категорије
СНП

ЈЕДАН ОД ЛИДЕРА САВЕЗА „ДА СВАКО ИМА” ВЛАДИМИР ЈОКОВИЋ ПОРУЧИО

Ускоро ширимо коалицију

Политички савез „Да свако има”, коjи чине Социjалистичка народна партиjа (СНП), Уjедињена Црна Гора (УЦГ), Радничка партиjа (РП) и независни посланици, ускоро ће кренути са званичним преговорима око проширења коалиције, потврдио је за „Дан” лидер СНП-а Владимир Јоковић. Он је поручио и да о наступу на парламентарним изборима још увијек нису ништа прецизно говорили нити о томе у овом тренутку размишљају.

– Сад нам је приоритет коалиција коју ћемо сигурно оснаживати и проширивати. Једно је сигурно – коалиција „Да свако има” је отворена за разговор са свима који могу допринијети бољитку савеза и који се слажу са постављеним циљевима опозиције. Преговараћемо са појединим парламентарним и ванпарламентарним партијама, са слободним интелектуалцима – појединцима као и са свима онима који би подијелили са нама оне вриједности које смо успоставили при формирању ове коалиције и који би се с њима служили. Ми смо заиста посве отворени за такав разговор са свима и они ће трајати све до коначног договора о томе какав ће састав бити на парламентарним изборима. Ми ћемо имати пуно разумијевање за све и врата су отворена свима који желе да буду дио нас, а да наравно њихов прилазак нама не ремети наше вриједности које смо успоставили. Спремни смо за разговор и сарадњу са свима – јасан је Јоковић.

Казао је да до сада нису преговарали ни са једном партијом и подсјетио на недавно усвојену Платформу о заjедничком дjеловању у наредних шест мjесеци.

Платформом jе предвиђено да до 13. jула буде обављен први круг разговора са угледним поjединцима и грађанским активистима како би се понудила и остварила сарадња у конкретним областима, попут социjално-економске политике на нивоу савjетодавне комуникациjе, али и до конкретног укључивања у рад Савеза „Да свако има”.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.