Категорије
СНП

Предсједник ОО СНП-а Петњица Заим Личина

ПЕТЊИЦА – Предсједник ОО СНП-а Петњица Заим Личина затражио је од Владе Црне Горе да убрза реконструкцију пута Петњица– Беране. Он је устврдио да се радови на другој фази модернизације ове саобраћајнице одвијају споро и да то причињава озбиљне проблеме локалном становништву који с нестрпљењем очекују прве дионице асфалта.

– Сви смо се порадовали кад се кренуло са реконструкцијом пута Петњица-Беране, јер се ради о саобраћајници која је жила куцавицa читавог Бихора. И поред кашњења задовољни смо како је одрађена прва фаза радова, али смо разочарани како се одвијају радови на другој фази. Општи је утисак да се ти послови одвијају доста споро. Надали смо се да ћемо убрзо имати модерни пут до Берана јер су то становници Бихора заслужили, али ако се настави оваквом динамиком ти радови ће се отезати унедоглед. Зато позивамо одговорне у Влади Црне Горе да предузму одговарајуће мјере и иницирају да се овај пројекат заврши у што краћем року – нагласио је Личина.

Рашчишћавањем терена од стране радника предузећа Бемакс прошле године су настављени радови на реконструкцији регионалног пута Петњица– Беране. Ради се о дионици која у дужини од 12,5 километар води од мјеста Подваде до Берана. Процијењено је да вриједност тих радова, које финансира Влада Црне Горе, износи око 7,5 милиона еура. Прије двије године је завршена реконструкција прве фазе пута Беране – Петњица од 3.650 метара гдје је, како је саопштено, Дирекција за саобраћај уложила око четири милиона еура. И док општински и државни челници тврде да се интензивно ради на успостављању боље саобраћајне повезаности са сусједним градовима и да долазе бољи дани за читаво подручје Бихора, дотле Личина сматра да се добрим дијелом ради само о декларативним залагањима актуелне власти.

– Док су неки крајеви свих ових деценија ишли напријед Петњица је ишла десет корака назад.Прилазни путеви Петњици су толико лоши, док поједина села још увијек немају асфалт. Зато народ и одлази, јер без добрих путева нема развојне перспективе. Општина нам неће ништа требати ако не будемо добијали више средства за поправку путева и за реализацију других пријеко потребних пројеката – навео је Личина.

Он је уједно апеловао да се, у циљу боље повезаности са сусједним градовима, убрзају активности и око реконструкције дионице регионалног пута Трпези–Калаче – Рожаје, као и око реализације пројекта који подразумијева модернизацију саобраћајнице која, преко Љешнице, Петњицу повезује са магистралним путем Беране–Бијело Поље..

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.