Категорије
СНП

Slađana Kaluđerović, predsjednica Odbora SNP Golubovci

ŠKOLA DA NE BUDE MJESTO ZA UHLJEBLJENJE KOVERTAŠA

Smatramo da prilikom zapošljavanja u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima ne smije da se ponovi model partijskog zapošljavanja, već prednost treba dati kad rovima iz Zete koji će zadovoljiti uslove konkursa, bilo da se radi o nastavnom ili drugom potrebnom kadru, ali, naravno, ne na uštrb kvaliteta.

U Zeti imamo nezaposlene profesore koji su itekako dorasli tako važnom zadatku kao što je izvođenje na put novih generacija đaka. Takođe, i druga radna mjesta mogu popuniti Zećani kvalifikovani za ta radna mjesta.

Ukazujem da se ne radi o bilo kakvom lokal-patriotizmu, već potrebi da stručni i kvalifikovani Zećani nađu posao na teritoriji svoje opštine, a ne da, što je nažalost sada nerijedak slučaj, zaposlenje traže čak i van granica Crne Gore.

S druge strane, nema dileme da će akteri afere „Koverta“ pokušati da iskoriste priliku da i u školi u Golubovcima uhljebe kadrove DPS-SD, ali im poručujemo da nećemo dozvoliti da Zeta još jednom bude grubo iskorištena u političke svrhe, posebno iz razloga što su u pitanju naša škola i naša djeca.

Ne sporimo da i među pripadnicima vladajuće koalicije ima kvalitetnih kadrova, ali podvlačimo da partijska pripadnost i stranačke „zasluge“ ne smiju biti osnovni kriterijum prilikom zapošljavanja, kako to nalažu DPS-SD običaji. Nema sumnje da će zvaničnici iz Podgorice, kao i uvijek, Zetu posmatrati kao plijen, a ovog puta plijen će biti radna mjesta.

Upozoravamo nadležne, ali i nenadležne koji će raditi iza kulisa, da nećemo dozvoliti da škola u Golubovcima bude dom za nezbrinuti kadar DPS iz raznih djelova Podgorice i drugih gradova.

Pomno ćemo pratiti postupak i izbor nastavnog i vannastavnog osoblja, istovremeno pozivajući ljude iz Zete zainteresovane za radna mjesta koja će biti obuhvaćena konkursom, da se prijave za pozicije čije uslove zadovoljavaju, umjesto što odustaju vodeći se onom „sve se unaprijed zna – sve je namješteno“.

Svjesni takvog stanja, pokažimo otpor, pokažimo da više ne može da Zetom vedri i oblači struktura ljudi koja vođena ličnim interesima postupa po dirigentskoj palici zvaničnika iz Podgorice. Pokažimo da više nećemo dozvoljavati da se igraju sa našom sudbinom, našim obrazovanjem, našom djecom.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.