Категорије
Друштво

Успостављање сарадње са Тополом у области пољопривреде али и другим сферама

Успостављање сарадње са општином Топола, првенствено у области пољопривреде са акцентом на воћарство, али и другим сферама, затим образовање, културно – умјетничко стваралаштво, најважније су теме састанка представника Општине Беране, на челу са предсједником општине Драгославом Шћекићем и делегације из Тополе, у саставу Драган Живановић – предсједник општине и Драган Рељић – директор Задужбине краља Петра Првог Карађорђевића.

Предсједник Шћекић предложио је потписивање споразума о сарадњи са Општином Топола и истакао спремност Берана на учвршћивању веза са овом општином у Србији.

„Беране жели да успостави сарадњу са Тополом, нарочито у области пољопривреде, али и у другим сферама као што су културна, спортска и образовна сарадња, те овај сусрет представља почетни корак у том правцу“, рекао је предсједник.

Пољопривреда је једна од одредница развоја беранске општине у наредном периоду, истакао је предсједник Шћекић и у наставку говорио музичком туризму, односно активностима у том правцу.

„Општина Беране и Туристичка организација поклањају посебну пажњу музичком туризму који важи за феномен деценије. Културно – умјетнички догађаји који се реализују на територији Берана допринијели су такође да општина буде пристутна на туристичкој мапи као атрактивна туристичка дестинација. У том позиционирању, успјеси наших спортиста и музичка дешавања играју велику улогу“ , закључио је.

беране топола

Представници Тополе сагласили су се са предлогом о успостављању сарадње са Беранама и предложили узвратну посјету наше делегације њиховој општини, и то у другој седмици октобра када се одржава највећа привредно – туристичка манифестација у Шумадији – Опленачка берба.

На састанку је разговарано о посјетама младих из двије општине у области образовања и културно – умјетничког стваралаштва, али и сарадањи кроз пољопривредне пројекте, са акцентом на воћарство. Договорена је посјета делегације Општине Топола 21. јула када се обиљежава Дан наше општине.

Састанку су присуствовали предсједник СО Беране, Новица Обрадовић и потпредсједник општине, Раде Кљајић, као и гост из Тополе Ново Бакић, који је поријеклом из ових крајева.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.