Категорије
Актуелно

Комеморативна сједница поводом смрти Булатовића: Отишао је последњи поштени политичар овога доба

Увриједили су те они, ти си се вазда чувао тешких ријечи. Лагали су те они што су ти љубили скуте, ти си им одреда праштао, клеветали су те они које си вадио из политичких буџака, а ти си увијек налазио разумијевања уа њихове слабости и праштао…. Твоје преголемо срце издало је само тебе

Данас је у Плавој сали Српске куће одржана комеморативна сједница поводом смрти бившег предсједника Црне Горе и премијер Савезне Републике Југославије Момира Булатовића, којој је присуствовао велики број политичара, државника и грађана.

Породици покојног Булатовића обратио се директор Српске куће Емило Лабудовић који је казао да је Момир и данас све окупио у препуној сали као и прије неку ноћ када је с истог мјеста све увјеравао да није све изгубљено и да има наде.

Али, сви су о Момиру говорили и писали у прошлом времену и сви су говорили и писали о ономе што је он био. Ја данас нећу и не могу. Он је и јутрос овдје са нама и међу нама, ова сала још увијек зрачи сјајем његове елоквенције, његове доброте, његовог неодољивог шарма и неизрецивог оптимизма. Овим сводом још увијек одјекује његов топао глас који је у децибел био једнак и кад хвали и кад прекоријева, као одобрава и кад оспорава. Куд год да се окренем, видим његове очи пуне југа, видим његов осмјех са којим је могао стати пред хаубицу, видим његове коврџе и његове бркове који су га чинили јединственим„, рекао је Лабудовић.

Ти си вјечан, додао је Лабудовић, и закорачујеш у вјечност гдје те чека истакнуто мјесто на најсветлијој страници наше историје.

„Ти си свиме оним што си био и што си радио надвисио и измакао се из каљуге овог доба и чиста лица и још чистије душе ушао у свијет оних по којима су нас, незаслужено, познавали и дизали на мјеста која нам не припадају. Читам и од јуче ослушкујем глас народа и најчешћи коментар који неподијељено изговарају како они који су те слиједили, тако и они, којима, у политичком смислу, нијеси био драг јесте да је отишао последњи поштени политичар овога доба“, каже Лабудовић.

Истакао је и да они који су Булатовића клели и оптуживали за све, а највише за његову наводну неспремност да се у овом пљавом политичком рингу бори са недозвољеним средствима, данас признају да је био у праву и да је само таква политика часна.

„Овај овоземаљски живот обиљежио си својом храброшћу и својим достојанством. Издали су те многи, ти нијеси никог.  Увриједили су те они, ти си се вазда чувао тешких ријечи. Лагали су те они што су ти љубили скуте, ти си им одреда праштао, клеветали су те они које си вадио из политичких буџака, а ти си увијек налазио разумијевања за њихове слабости и праштао…. Твоје преголемо срце издало је само тебе“, истакао је Лабидовић.

Поред лидера опозиционих патрија комемеоративној сједници присуствовао је и поредсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић.

Сахрана бившег предсједника Црне Горе је данас у 15 часова у његовом родном селу Раће у Кучима.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.