Категорије
СНП

Predsjenik SNP Vladimir Joković u izjavi za DAN

MORAMO SVI RAZGOVARATI O IZLASKU IZ DUBOKE KRIZE

Najavu zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića da ta partija zbog društvene stabilnosti i prosperiteta Crne Gore sprema novu političku ponudu koja će značiti veći stepen koncenzusa na političkoj sceni lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković vidi kao nešto o čemu bi se moglo pregovarati.

Ukoliko, kako naglašava Joković, takva ponuda i postoji, prethodno bi trebalo da se međusobno usaglase Marković i predsjednik DPS-a, odnosno države Milo Đukanović.

„Ja bih najprije volio da se predsjednik Đukanović i premijer Marković usaglase, a ne kao prošli put da premijer nešto u vezi toga priča, a onda predsjednik partije i države kaže da od toga nema ništa. Nek se znači DPS najprije usaglasi ono što misle, a mi ćemo u opoziciji o tome donijeti odluku i nadam se da ćemo svi u vezi sa tim razgovarati, sjesti za sto i naći najbolje moguće rješenje kako Crna Gora ne bi ušla u dalju krizu“, poručio je Joković za Dan.

Kako je pojasnio, to znači da su spremni da čuju vladajuću koaliciju šta im nude, nijesu izričiti u stavu da ne žele da znaju o kakvoj je ponudi riječ.

„Osnov svega ka čemu mi težimo je novi izborni zakon kojim bi se osujetile sve dosadaše malverzacije DPS-a i da ti izbori proteknu onako kako dolikuje civilizovanim državama i da svi posle toga priznaju rezultate izbora. Mi ćemo u opoziciji zauzeti zajednički stav po pitanju te njihove ponude i pregovarati sa DPS-om, ali prvo da vidimo tu ponudu šta ona sadrži i kako, ako je uopšte i ima“, poručio je Joković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.