Категорије
Друштво

Владимир Божовић нови амбасадор Србије у Црној Гори

Тренутно је савјетник министра у Кабинету министра унутрашњих послова

Нови амбасадор Србије у Црној Гори биће Владимир Божовић, пише данашњи „Блиц“, чиме је потврђено раније писање портала ИН4С.

Наиме, лист се позвао на извор из Министарства спољних послова Србије, да је јуче Влада разријешила дужности досадашњег амбасадора Зорана Бингулца и на његово мјесто именовала новог, али није објавила његово име

Подсјећамо, портал ИН4С је 1. јула објавио ову информацију, позивајући се на Министарство спољних послова Србије, да је Божовић највјероватније решење за новог амбасадора Србије у Црној Гори.

Божовић је српски адвокат, политичар и стручњак у области безбједносних наука, познат као генерални инспектор Ресора јавне безбједности МУП-а Републике Србије од 2004. до 2007. године. Био је државни секретар у Министарству унутрашњих послова у периоду од новембра 2012. до маја 2014. године и савјетник предсjедника Владе Републике Сербије, надлежан за регионалну сарадњу и односе са вјерским заједницама.

Тренутно је савјетник министра у Кабинету министра унутрашњих послова.

Био је адвокат Српске Православне Цркве и Митрополије Црногорско-приморске и радио је на многим познатим случајевима у вези са заштитом основних људских и грађанских права.

Рођен је у Никшићу, 3. децембра 1970. године.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.