Категорије
Култура

Muzički karavan počeo u Plužinama

RUDOLF, ELEKTRIČNI ORGAZAM I PRTI BEE GEE NASTUPILI NA PRVOJ VEČERI PARTI BUSA

Jedinstvena manifestacija Parti bus koja se po treći put organizuje u tri grada Crne Gore počela je koncertima u Plužinama. Pred više stotina ljudu u ovom „zelenom” gradu nastupili su Kolašinski rok bend Rudolf, koji je svojim hitovima zagrijao publiku za nastup Električnog orgazma i Prti Bee Geea.

Električni Orgazam u svom prepoznatljivom stilu i sa svojim najpoznatijim pjesmama podstakao je već zagrijanu publiku da sa njima đuskaju od početka do kraja njihovog nastupa. Prti Bee Gee kao poslednji na sceni oduševio je sve prisutne svojom hip-hop svirkom, a pozitivna energija se samo nastavljala.

Učesnici Parti busa su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim ljepotama Pive i Plužina. Cilj manifestacije je promocija kulture i prirodnih ljepota Crne Gore kroz muzički segment.

Frontmen Rudolfa, Peko Minić, rekao je da je ovo novo i važno iskustvo za bend i zahvalio organizatorima koji već tri godine kroz ovu manifestaciju podržavaju crnogorske alternativne bendove i daju im šansu da se predstave široj publici. Dodao je i da je veoma zadovoljan domaćinskim dočekom i ukupnim nastupom u Plužinama – iako je jedno vrijeme bilo neizvjesno hoće li vremenske prilike dozvoliti da se održi, atmosfera je bila odlična, bend je odsvirao vrlo dobro za svoje kriterijume i generalni utisak je da se već prvog dana trećeg Parti busa osjeća potreba za četvrtim.

Direktor Parka prirode Piva, Slobodan Delić kazao je da je od velikog značaja razoj manifestacije ovog tipa. Park prirode Piva u okviru svojih aktivnosti koje se tiču promocije i unapređenja turističke ponude Parka i opštine Plužine koji su dio projekta Parti busa. Kroz pojavu poznatih imena rok scene kao što su grupe Ortodoks keltsi, Ničim izazvan, Kerber, Iskaz, Električni orgazam i drugi, promovišu se prirodni i turistički kapaciteti čitave Pive. Ne manje značajno je i to što kroz ove koncerte mladi ljudi i djeca u kulturološkom smislu, unapređuju kriterijume za ocjenu društvenih vrijednosti.

Manifestaciju organizuje NVO Sinteza koju podržava platforme Nikšićko roks i Elektroprivreda CG, dok su partneri Park prirode Piva, Turistička organizacija Bar, Glavni grad Podgorica i Sekretarijat za kulturu i sport glavnog grada Podgorice.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.