Категорије
Култура

PRVE NOĆI DŽEZ FESTIVALA U BIJELOM POLJU NASTUPIO OKTOBAR 1864

Afirmacija džeza

Trinaesti White Field Jazz Festival, koji je i ove godine okupio značajna muzička imena, otvoren je preksinoć na gradskom trgu u Bijelom Polju. Prije 13 godina pokrenuta je ova muzička manifestacija, sa ciljem da afirmiše i njeguje džez muziku. Festival je otvorio predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.
Organizacijom i realizacijom festivala, ali i drugih kulturnih projekata koji se sprovode, grad je postao prepoznatljiviji na kulturnoj mapi regiona i Evrope, poručio je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije, Kemal Musić. Prvo veče džez festivala svakako je obilježio nastup legendarne jugoslovenske grupe Oktobar 1864. i Tanje Jovićević, a Bjelopoljci su uživali u dobro poznatim numerama, kao što su „Crni ples” i „Nađi me”.
– Prvi put smo u Bijelom Polju i zaista je bilo sjajno. S obzirom da je riječ o džez festivalu, odlučili smo da napravimo džez osvrt na Oktobar, tako da su Bjelopoljci večeras dobro poznate hitove mogli da čuju u nekom novom ruhu, nadam se da su i oni zadovoljni – kazala je Tanja Jovićević.
Etno džez orkestar iz Srbije dao je poseban pečat ovogodišnjem fetsivalu.
– Iako smo svi iz različitih krajeva Srbije, uspješno postojimo već četiri godine, a uskoro bi trebalo da snimimo i kompakt disk. Drago nam je što smo svirali večeras u Bijelom Polju – kazao je Aleksandar Alempijević. Za Đorđa Obradovića džez je sloboda i mogućnost da se svaki put standardi donesu drugačijom energijom i emocijom. Na Festivalu je nastupila i bjelopoljska pop-rok grupa „Akustična terapija”, a brojne aplauze dobio je i najmlađi roker u našem gradu, talentovani Jovan Vukićević.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.