Категорије
Култура

FESTIVAL „ZBRKA FEST” NA GLAVI ZETE

ZAVRŠENO TAKMIČENJE DEMO BENDOVA

Iako je prvo veče Zbrka festa održanog na Glavi Zete proteklo u znaku otkazivanja željno iščekivanih koncerata Riblje čorbe i Goblina, tkamičarski dio ipak je održan uz par sati zakašnjenja. Od 16 demo bendova koji su se takmičili, prolazak u finale izborili su bendovi Dead man`s bells, Štrajk mozga, Sound floor, Eastock i Sestra.

– Jako smo zadovoljni prolaskom u finale smo zato što su momci iz Sound floor a iz Podgorice, a ja sam novi vokal i dolazim iz Kotora pa nemamo baš previše proba. Prezadovljni smo time što smo u finalu, nadamo se najboljem i značila bi nam ta nagrada. Pjesama ima dosta samo treba da se snime. Imamo u planu i album, već su četiri pjesme izašle, od kojih sam ja na jednoj, jer sam došao u bend tek prije nekih pola godine. Za par mjesci trebalo bi još jedna nova pjesma da se – kazao je Vasilije Čolak, vokal benda Sound floor.

Povodom otkazivanja nastupa Riblje čorbe i Goblina, oglasili su se i organizatori na zvaničnoj FB stranici festivala.

– Poznato je da smo na samu najavu Riblje čorbe doživjeli brojne napade od strane onih koji smatraju da Čorba ne treba da nastupa u Crnoj Gori. Te napade smo istrpjeli, vjerujući da oni dolaze od strane onih koji ne shvataju suštinu našeg festivala, i takve napade smo smatrali besmislenim, jednako kao što ih smatramo i danas. Koliko smo željeli da Čorba nastupi na našem festivalu govori i podatak da smo za novi termin uzeli datum koji njima odgovara, i sve do sinoć smo se iskreno radovali njihovom nastupu – napisali su organizatori.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.