Категорије
СНП

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

REBALANS BUDŽETA PROPAST JAVNIH FINANSIJA
Utvrđivanjem Predloga zakona o izmjeni zakona o budžetu za 2019. godinu Vlada Crne Gore nas uvodi u spiralu duga iz koje se neće moći izaći.

Zaduživanje za potrošnju a ne za stvaranje doprinosi toj takozvanoj spirali iz koje nema izlaska. Tvrdnja ministra Radunovića da je cilj ekonomske politike Vlade povećanje životnog standarda građana je više nego smiješna a sa druge strane i žalosna. Jer, građani Crne Gore plaćaju najskuplje gorivo, najskuplju vodu i najskuplju električnu energiju u regionu. A pritom primaju najmanje neto zarade i penzije.

Ako se na ovaj način, kako to čini Vlada Crne Gore, snaži konkurentnost ekonomije, onda neka građani sami ocijene.

Socijalistička narodna partija smatra da je ovo ekonomsko uništavanje svih nas i naše djece. Ujedno se nameće i teza da zbog povećane minimalne zarade, najniže u regionu i navodnog smanjenja poreskog opterećenja zarada mora doći do rebalansa budžeta. Uz to, nije sigurno da ih neće biti još.

Opravdano se postavlja pitanje da možda Vlada, konkretno ministar finansija, ne prave fiskalne rezerve za parlamentarne izbore koji su naredne godine? Ovo s razloga što je smanjen broj onih koji su davali koverte iz crnih fondova. Ili nijesu u Crnoj Gori ili nijesu na istoj strani u jednoj od vladajućih partija.

SNP CG poziva poslanike vladajuće strukture, kao predstavnike narodne vlasti izabrane na nelegitimnim izborima 2016. godine, da ne daju podršku Predlogu zakona o izmjenama zakona o budžetu, jer to nije dobro ni za nas a tek prijeti da uništi budućnost naših pokoljenja.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares