Категорије
Спорт

Дјеца из Берана на Свјетском купу у малом фудбалу представљају Црну Гору

Дјечаци из Берана представљаће Црну Гору на Свјетском купу у малом фудбалу, који се одржава 13. и 14. јула у Варшави, у Пољској.

На такмичењу које се организује седми пут, а које је намијењено дјеци без једног или оба родитеља, као и из хранитељских породица или домова, боје наше земље ће бранити седам дјечака годишта 2002. и млађи.

„На позив организатора – пољског удружења „Нада за мундијал“, Општина Беране је саставила тим од седам дјечака који ће представљати Црну Гору на овом значајном спортском догађају међународног карактера“, казао је савјетник предсједника Зоран Јојић на испраћају организованом, овим поводом, испред зграде Општине.

Јојић је објаснио да је ово такмичење одлична прилика да се наша дјеца друже са својим вршњацима из читавог свијета и тако стекну једно велико искуство.

„Такмичења у групама се одвијају на помоћним теренима пољског шампиона ФК „Легија“, док се полуфинална и финална утакмица играју на главном терену“, навео је он и додао да наши играју у групи са Белгијом, Бјелорусијом, Босном и Херцеговином, Хрватском и Чешком.

Испраћају је присуствовао и потпредсједник општине Марко Лалевић, који је пожелио фудбалерима срећан пут и добар пласман на првенству.

У црногорском тиму су Петар Барјактаровић, Павле Вулевић, Александар Барјактаровић, Петар Фемић, Павле Вулевић, Дарко Пешић, Данијел Делетић и Мухамед Аговић, а са њима су отпутовали Драгоје Рајковић из ресорног секретаријата за спорт Општине Беране и Васко Драговић, Фудбалски савез Црне Горе.

Поменута организација „Нада за мундијал“ је 2011. године у Пољској организовала национални и међународни фудбалски шампионат за дјецу из домова, затим 2012. године – три седмице прије почетка Европског шампионата у фудбалу, на такмичењу су учествовале екипе из седаманест земаља (Русија, Француска, Чешка…), наредне године из двадесет и четири, док је прошле била највећа посјета од 28 учесника.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.