Категорије
Спорт

Беранци у Пољској показали спортско умијеће

Седморица дјечака из Берана, који су представљали Црну Гору на Свјетском купу у малом фудбалу, вратили су се из Пољске са наградама за најмлађу репрезентацију и најсрећнијег играча.

Наша екипа је била најмлађа на такмичењу и играла је у групи са Холандијом и Тајландом, а они су уз Украјину која је освојила Куп, важили за главне фаворите.

У јакој конкуренцији, са једном добијеном утакмицом и шест постигнутих голова, Беранци су пробрали симпатије публике и осталих репрезентација и то захваљујући првенствено фер игри и спортском понашању.

Беранци у Пољској показали спортско умијеће

Како је објаснио Драгоје Рајковић из ресорног секретаријта за спорт Општине Беране, наши момци су без професионалног фудбалског искуства показали завидно играчко умијеће на терену.

„Дјеца су се вратила са такмичења задовољна, пуна позитивних утисака, што је негдје и био циљ нашег учешћа. Имали су прилику да играју у одличним условима, као и да упознају нове другаре“, казао је Рајковић, још једном наглашавајући да је Општина Беране подржала и обезбиједила услове за одлазак наших представника на поменуто такмичење.

Беранци у Пољској показали спортско умијеће

Наш тим је био у следећем саставу:Петар Барјактаровић, Павле Вулевић, Александар Барјактаровић, Петар Фемић, Павле Вулевић, Дарко Пешић, Данијел Делетић и Мухамед Аговић, а са њима су отпутовали Васко Драговић из Фудбалског савеза Црне Горе и поменути Рајковић.

Беранци у Пољској показали спортско умијеће

Напомене ради, на такмичењу које је организовано седми пут на теренима пољског шампиона ФК „Литија“, а намијењено је дјеци без једног или оба родитеља, као и из хранитељских породица или домова, боје наше земље бранили су дјечаци годишта 2002. и млађи.

Организатор такмичења је била организација „Нада за мундијал“ која је 2011. године у Пољској организовала национални и међународни фудбалски шампионат за дјецу из домова, затим 2012. године – три седмице прије почетка Европског шампионата у фудбалу, на такмичењу су учествовале екипе из седаманест земаља (Русија, Француска, Чешка …), наредне године из двадесет и четири, док је прошле била највећа посјета од 28 учесника.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.