Категорије
Друштво

Беране: Презентовано идејно рјешење градског парка и плаже

У великој сали Општине Беране одржана је презентација идејног рјешења будућег изгледа великог градског парка поред Лима и градске плаже.

Презентацији су присуствовали предсједник општине Драгослав Шћекић, потпредсједници Раде Кљајић и Марко Лалевић, менаџер Општине Владимир Ђаковић, директори предузећа Агениција за изградњу и развој и Водовод и канализација – Миро Вешовић и Вуко Тодоровић, начелник Службе заштите Тихомир Богавац, као и надлежни пројектанти – архитекта и извршни директор фирме „Еуропројект“ Драгутин Дубљевић и његова колегиница Милена Латковић.

На увид је дато идејно рјешење.

„Парк је намијењен свим генерацијама. Искориштено је постојеће стање, сачувано је скоро свако стабло. Услови су прилагођени за приступ и кретање за лица са мање покретљивости и лица са инвалидитетом“, казао је Дубљевић и додао да је пројектом предвиђена изградња амфитетатра, дјечјег игралишта, затим шаховских плоча, а биће постављене и справе за вјежбање на отвореном.

Идејно рјешење градског парка и плаже у Беранама

„У склопу идејног рјешења будућег изгледа плаже, поред уређеног простора за купање, у плану је отварање кафе бара и постављање свлачионица са тушевима“, навела је архитекта Лаковић.

Izvor: berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.