Категорије
Друштво

Otvorena turistička kućica u Beranama

“Taj projekat imao je za cilj profesionalnu rehabilitaciju i aktivnu politiku zapošljavanja svih nezaposlenih, a posebno osoba sa invaliditetom” – rekao je Radević

U Beranama je večeras, u susret sjutrašnjem opštinskom prazniku, otvorena takozvana turistička kućica, u kojoj se pored info turističkog pulta, nalazi i prodavnica suvenira.

Ditektor Turističke organizacije Berane Ivan Radević objasnio je da je kućica napravljena u sklopu projekta Budimo kreativni, koji Opština Berane realizovala u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.  

“Taj projekat imao je za cilj profesionalnu rehabilitaciju i aktivnu politiku zapošljavanja svih nezaposlenih, a posebno osoba sa invaliditetom” – rekao je Radević.

Vrijednost projekta Budimo kreativni je 65. 000 eura, a Opštini Berane i Zavodu za zapošljavnaje partneri na njegovoj realizaciji bili su su  JU SSŠ “Vukadin Vukadinović’’ i “Turistička organizacija Berane”.

Direktor TOB je iskazao zadovoljstvo što je u okviru ovog projekta izgrađena takozvana turistička kućica.

“Ta kućica je na izvanrednoj lokaciji, u centru grada, odmah preko puta zgrade Opštine. Značajno je to što mi do sada nijesmo imali jedno mjesto u gradu za prodaju suvenira, već su turisti obično dolazili u naše kancelarije za te potrebe i mi smo praktično besplatno dijelili nešto što smo imali. Otvaranjem kućice tako je značajno unaprijeđena turistička ponuda Berana” – kazao je Radević.

Turističku kućicu i suvenirnicu zvanično je otvorio predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, u susret sjutrašnjem Danu opštine, koji se obilježava u znak sjećanja na 21. juli 1941. godine, kada je u ovom gradu početkom Drugog svjetskog rata formiran prvi Odbor narodnog oslobođenja u porobljenoj Evropi.

Izvor: vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.