Категорије
СНП

Najjači u opoziciji da inicira jedinstvenu listu

Inicijativu o formiranju zajedničke opozicione liste za naredne parlamentarne izbore trebalo bi da pokrene najveći subjekt u opoziciji, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković. On nije isključio mogućnost ni formiranja dvije opozicione kolone, ako bude više političke volje za tu opciju.

Joković je, na pitanje da li misli da bi Demokratski front (DF) trebalo da pokrene inicijativu o jedinstvenoj opozicionoj listi, odgovorio „ili DF ili Demokrate, a može i bilo ko drugi“.

„Nije problem bilo ko da inicira ovu ideju, ali po logici stvari, trebalo bi da inicijativa krene od najvećih političkih opozicionih subjekata prema onima koji trenutno imaju manji rejting u biračkom tijelu. Niko ne bi trebalo da gleda u tome svoju korist, već mora da prevlada zajednički interes. Najmanje je bitno ko bi krenuo u tu priču, jer suština je u tome da je privedemo kraju“, rekao je Joković za Pobjedu.

Na pitanje koliko je realno očekivati da međusobno podijeljena opozicija dogovori zajedničku predizbornu listu, Joković je kazao da je „sve moguće, kad se hoće“.

„Samo bi u to trebalo vjerovati“, kazao je on.

Govoreći o tome ima li potvrdu da sve opozicione partije to hoće i da misle kao on, Joković je odgovorio da to nije samo njegovo mišljenje, već najvećeg dijela opozicije.

„To je stav svakog iskrenog opozicionara koji nema nikakvu funkciju, ni sopstveni interes. Krećući se po Crnoj Gori, slušam sve naše birače koji govore – hajdemo zajedno na izbore, samo tako možemo postići rezultat“, istakao je Joković.

Izvor: rtcg.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.