Категорије
Друштво

U toku asfaltiranje glavnih saobraćajnica u gradskoj zoni Berana

Ulice u centru u novom ruhu

Nekoliko saobraćajnica u najužoj gradskoj zoni ubrzo će dobiti novi izgled. To je juče potvrdio direktor Agencije za izgradnju i razvoj Berana Miro Vešović, navodeći da su intenzivirani radovi na realizaciji pomenutog projekta. Naglasio je da se može očekivati da zacrtani poslovi budu završeni u narednih dvadesetak dana.

– U toku je rekonstrukcija gradskih saobraćajnica u najužoj gradskoj zoni po tenderu koji je raspisala Agencija za izgradnju Opštine Berane, a čija je vrijednost 260.000 eura. Ulice predviđene za rekonstrukciju su: Ulica Miljana Tomičića u kompletnoj dužini,Ulica Dušana Vujoševića, takođe u kompletnoj dužini, zatim ulica od kružnog toka kod autobuske stanice do Osnovnog suda, Ulica Svetog Save – pored restorana „Dva jelena”, prema centru do novog kružnog toka, i ulica od autobuske stanice do Nišavić pekare. Izvođači su obećali da će radove završiti u narednih dvadesetak dana – kazao je Vešović.

U toku je i asfaltiranje gradskih saobraćajnica na kojima su izvođeni radovi u sklopu projekta izgradnje glavnog gradskog kolektora i fekalne kanalizacije.

– U toku je priprema saobraćajnica za asfaltiranje i to Svetosavske ulice od gradskog mosta, pa do uključenja na Ulicu Miljana Tomičića blizu Auto-moto društva. Završeno je asfaltiranje dijela Ulice Miljana Tomičića na dužini od 300 metara. Predviđa se i asfaltiranje svih sporednih saobraćajnica, koje su planirane izgradnjom kolektora u Opštini Berane – naveo je Vešović, dodajući da će se u pojedinim ulicama, sredstvima Opštine Berane, zamijeniti dotrajali ivičnjaci i popločati pješačke staze.

Izvor; dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.