Категорије
СНП

Rajko Palibrk, predsjednik Opštinskog odbora SNP Pljevlja

NA PREDSTOJEĆOJ SJEDNICI SO PLJEVLJA DA SE POKAŽE SLOGA PLJEVLJAKA

Vanredno zasijedanje SO Pljevlja na zahtjev opozicije na temu katastrofalnog stanja životne sredine prouzrokovanog radom Termoelektrane „Pljevlja“ biće prilika da, pred licem javnosti, jasno i nedvosmisleno, svaki odbornik kaže da li zastupa interese Pljevalja i svojih sugrađana ili je samo instrument u rukama aktuelnog crnogorskog režima koji se prema ovoj sredini odnosi kao prema koloniji.

Svako od 35 odbornika potvrdiće ili demantovati da li je učesnik višedecenijske zavjere protiv svog zavičaja oličene u njegovom besprizornom ekološkom, privrednom i kulturnom zatiranju. Svaki odbornik će, uostalom, reći da li je slobodan kao pojedinac, jer tema o kojoj će se raspravljati prevazilazi sve političke i druge razlike.

Upravo takav karater vanredne sjednice SO Pljevlja može biti presudan i iz temelja promijeniti politički život ove sredine ne samo sadašnji, već i budući.

Jedan od ljudi koji bi svakako imali šta da kažu o temi koja će biti na dnevnom redu je doskorašnji predsjednik opštine, gospodin Mirko Đačić. Njegova najava da će, nakon napuštanja DPS-a, nastaviti da se bavi isključivo lokalnom politikom mogla bi ovom prilikom da bude potvđena time što će pozvati dio odbornika vladajuće koalaicije, koji dijele njegovo mišljenje, da pređu u opoziciju i sa njom formiraju novu skupštinsku većinu, koja bi preuzela svu lokalnu vlast u Pljevljima. Time bi potvrdio sve ono što je izjavljivao nakon ostavke, a iznad svega svoj lični integritet i nesumnjivo dobre namjere i želju da na bolje promijeni sitaciju u Pljevljima.

Otvorenim i nedvosmislenim stavljanjem na stranu interesa ove sredine i pozivom svojim doskorašnjim partijskim kolegama da mu se pridruže, Đačić bi, bez ikakve sumnje, dobio podršku ogromne većine Pljevljaka koji su mu dali svoj glas na prethodnim izborima, a nova lokalna vlast po prvi put poslije više od dvije decenije pun legitimitet i snagu da može o interesima građana sa Vladom Crne Gore bez snishodljivosti i poniznosti razgovarati o svemu i izboriti za ono što po Ustavu i zakonu pripada Pljevljima.

Ovu ideju smatram još jednim pozivom na potpuno jedinstvo Pljevljaka koje se svakim danom nameće kao jedino rješenje za prevazilaženje stanja u kom se nalazi opština Pljevlja i svi njeni građani, bez izuzetka. Mnogi će reći da je ovakav politički stav jedna vrsta utopije, ali ne mogu demantovati da je to jedini mogući izlaz iz začaranog kruga u kom nas godinama drži crnogorska vlast.

Dakle, prilika je da na predstojećoj vanrednoj sjednici SO Pljevlja, oni koje su građani birali na prošlim lokalnim izborima potvrde da ih nisu obmanjivali, da pokažu svoj lični intelektualni i moralni integritet i da, prevazilazeći političke razlike, smognu snage da pokušaju stvari promijeniti na bolje.

Ako ovaj put izostane sloga Pljevljaka, onda ništa. Ko poslednji ode, nek zaključa kapiju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.