Категорије
СНП

Joković: Ako ima volje, lako ćemo do fer izbora

LIDER SNP-A O POZDRAVIO NAJAVU DEMOKRATA I GP URA O POVRATKU U ODBOR ZA IZBORNE REFORME

Ako smo svi dobronamjerni u tome da imamo odličan izborni zakon, vrlo lako se do toga može doći, kazao je Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP). On je kazao da informacija o povratku Demokrata i Građanskog pokreta URA u Odbor za izmjene izbornog i drugog zakonodavstva može samo da ga raduje ukoliko se pokaže kao istinita.

– Ono što je ključno jeste da nije dobro da se opozicija dijeli na one koji su u odboru i na one koji nisu i da svi treba da se zalažemo za to da jedinstveno djelujemo. Od svega toga mnogo je važnije da se donese dobar izborni zakon, kako bismo eliminisali sve metode kojima je Demokratska partija socijalista dobijala neregularne glasove i da se prvi put stvore uslovi za fer i slobodne izbore. To je suština svih procesa i svi koji su uključeni u politički sistem Crne Gore, kao i svi dobronamjerni ljudi, treba tome da daju doprinos kako bi do toga i došli – istakao je Joković.

On smatra da ima dovoljno vremena ukoliko postoji volja.

– Vremena ima sasvim dovoljno jer to bi se sve moglo riješiti na nekoliko sjednica ako niko nije nedobronamjeran povodom tog pitanja. Sa nekoliko okupljanja i zajedničkih djelovanja moglo bismo doći do izbornog zakonodavstva, prihvatiti sve ono što može eliminisati bilo kakvu manipulaciju na izborima, i to je to. Vladajuće strukture treba da budu spremne da prihvate predloge opozicije, jer moguće je i izvjesno da će sjutra sadašnja opozicija biti vlast, a aktuelne vladajuće partije opozicija, pa je i u njihovom interesu da imaju izborno zakonodavstvo koje treba da bude isto u svakoj od tih situacija. DPS se do sada pokazao kao vješt korisnik mnogo toga što mu objektivno nije pripadalo, a što ga je dovodilo do pobjeda. Prema tome, ako eliminišemo sve te moguće zloupotrebe, lako ćemo doći do fer i slobodnih izbora – zaključio je Joković.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.