Категорије
Друштво

Svetozar Pavićević iz Kuča ne može da oprosti podgoričkoj vlasti

DIGLI SU SPOMENIK MIRKU PETROVIĆU, TO IM DOBRO NE MOŽE BITI

„To što je uradila ova sadašnja podgorička vlast i podigla nekakvu piramidu u čast kučkoga krvoloka Mirka Petrovića, to niko u Evropi ne bi učinio jer ne bi dozvolili da se svijet s njima sprda“, priča starina Svetozar Pavićević iz Kuča, iz sela Ubli koje zovu „glavni grad Kuča“, koji još ne može da oprosti podizanje spomenika vojvodi Mirku Petroviću i to, kako kaže, u sred kučke teritorije, današnje Podgorice.

„Podići takozvani spomenik Mirku Petroviću u sred kučkog pazarišta, današnje Podgorice, samo je provokacija i ništa drugo. Jer taj je Petrović sa svojom vojskom po Kučima napravio masakr, djecu u kolijevci je ubijao, meni su đeda zaklali, pa đe će veće zlo. I takvom krvniku čast ukazati. To može samo ovakva vlast da napravi i da za to dobija aplauze od neznavenih i zavedenih ljudi“, kaže Svetozar.

„Evo imam 94 godine a to će mi ostati kao rana na srcu dok sam živ. Nadam se samo da to nepočinstvo neće pasti i zaborav i vjerujem da nijedna vlast nije bila dovijeka. Pašće i ova vlast pa će s njom i ova piramida u čast kučkoga krvoloka. Da nam bar potomci ostanu dostojanstveni po tom pitanju. Jer to se ne smije zaboraviti“ ističe Pavićević.

Kuč Svetozar Pavićević, koji niže svoje godine i evo ih broji blizu stotine, ugledan je i cijenjen u Kučima. Njegova riječ se čuje i sluša i od mladih i od starih ljudi. Iako je već u poznim godinama vrlo razgovjetno i jasno priča i sjeća se svih bitnih događaja vezanih za njegove Kuče ali i Crnu Goru.

„Dolaze ovi iz vlasti ovamo svako malo. Ponešto i urade, obično pred izbore. Zakrpe ove puteve, slikaju se i odu, a poslije godinu dana ne poznaje se ništa, koliko da nisu ništa uradili. Znam ih ja dobro. Dolazili su kod mene mnogi, da me vrbuju, da me ubijede ali ja od moje partije, Socijalističke narodne partije Crne Gore, u kojoj sam od kako je nastala, nikad odustao nisam niti ću. Ja znam da sam najbolje izabrao i nema tih para ni tih lidera zbog kojih bi promijenio svoje mišljenje. A dolazili su i neki sa kojima smo zajedno jeli i pili i isto mislili. Oni su se nešto promijenili pa su mislili i mene će ubijediti, ali su se dobro prevarili. Ja sam od onih Kuča koji se ne mijenjaju kad su izabrali ono što je pravo i ispravno, a bolje partije i boljih ljudi od SNP nema. Vratiće se i oni, ne bojim se. Shvatiće da su krivim putem pošli. A i to je dobro jer obraz se ne daje ni za šta a za obraz se daje sve“, kaže Pavićević.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.