Категорије
СНП

Bogdan Božović, potpredsjednik Odbora SNP Podgorica i odbornik u Skupštini Glavnog grada

NAVIKLI SMO DA OVA VLAST SROZAVA UGLED I DOSTOJANSTVO CRNE GORE


Odluka zvanične Podgorice da pošalje predstavnika na proslavu vojno – policijske akcije “ Oluja ”, koja je dovela do egzodusa preko 200. 000 Srba, ne predstavlja iznenađenje. Navikli smo da srozavanje ugleda i dostojanstva Crne Gore, stečenog kroz viševjekovnu borbu za slobodu i pravdu, za aktuelnu vlast nema granica.
Ovakvi potezi su u skladu sa ideologijom saradnika ustaša za vrijeme Drugog svjetskog rata poput Sekule Drljevića, iako izbjegavaju da pomenu njegovo ime. Služe se istom matricom kao tadašnji crnogorski kvinslinzi, predstvaljajući Srbe kao okupatore i neprijatelje Crne Gore. Ta ideologija je poražena, baš kao što će biti i ova njihova.
Vlast ne vodi politiku u interesu svojih građana, što često znaju da navedu kao razlog nekih spoljnopolitičkih odluka. Kako drugačije objasniti odluku da se pošalje predstavnik na proslavu “Oluje” a da se pritom skoro trećina stanovništva izjašnjava kao Srbi. Srbi se u Crnoj Gori tretiraju kao građani drugog reda.
Sa druge strane, nailazimo na zid ćutanja od strane te iste vlasti, kada neko dio crnogorske teriotorije proglašava okupiranim i naziva crnogorske planine albanskim.
Velika većina građana Crne Gore saosjeća sa Srbima koji su protjerani sa svojih ognjišta, uvjereni da se to više nikada neće nikome dogoditi.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.