Категорије
Друштво

U PLUŽINAMA DRŽE RIJEČ I SPROVODE U DJELO

Svečano je bilo juče u Plužinama. Dan opštine je bio prilika da se podsjeti na rezultate ove uspješne lokalne samouprave u kojoj vlast vrši SNP.
Predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić upoznao je goste sa razvojnim projektima Plužina, značajnim socijalnim merama, odnosno socijalnim davanjima, po kojima je ova opština prepoznata u Crnoj Gori, olakšicama i stipendijama za najbolje učenike i studente, besplatnim udžbenicima za sve đake, podsticaju rasta nataliteta kroz pomoć mladim bračnim parovima za koje je opština obezbjedila sredstva. Zatim o mjerama koje opština preduzima kako bi se konkretnim agrobudžetskim mjerama olakšao život na selu, oslobađanju od poreza onih koji ostaju na selu, i još mnogo toga.
Osim svečane sjednice, u gradu su se odvijali i kulturni i sportski programi. Bajagi je ukazao i na, ne baš odgovoran odnos prema ovoj opštini koji ima Vlada i druge državne institucije.
Uprkos tome, može se u jednoj rečenici opisati rad u ovoj lokalnoj zajednici. Sa ponosom ističemo – i rijec i djelo ili rečeno-učinjeno.
Na zadovoljstvo svih žitelja pivskog kraja.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.