Категорије
СНП

Предсједник СНП ЦГ Владимир Јоковић за ИН4С

На Србе се врше многи притисци

Ово на најбољи могући начин одражава положај Срба у Црној Гори и такозвани градјански концепт државе по владајућем режиму, казао је Владимир Јоковић, предсједник СНП-а на податак да је у јавној управи запослено свега троје Срба, док у Врховном, Апелационом, Управном и Уставном суду ради само један Србин.

Није само проблем у запошљавању него се на Србе врше и многи други притисци.
Нападају се да се не изјашњавају Србима да не говоре српским језиком и да не иду у Српску Православну Цркву, истако је Јоковић.

Они који се томе одупиру не могу наћи посао а ако га случајно нађу онда се уцјењују да не излазе на изборе јер ће добити отказ.

Жалосно је сто не постоји закон о бодовању кандидата за рад у државној служби него је једини услов политичка припадност.
Посебно је велики проблем сто нико од Срба не добија посао који објективно заслужује.

Црна Гора је земља чуда посљедњих деценија. Нема ни једне нације што није од истог режима нападана, подсјетио је Јоковић.

Прво су то били Муслимани током рата у Босни па Црногорци у Либералном савезу потом Албанци у Орловом лету и на крају Срби а сви скупа су имали само једну кривицу нијесу у том тренутку подржавали владајући режим.

Притисци на Србе су најбруталнији и најдуготрајнији јер су они и најупорнији и најхрабрији у борби против власти, оцијенио је Јоковић.

Па тако они који су створили, бранили и сачували Црну Гору сад у њој имају најмање права. Кривицу за овакав статус Срба сносе и они који узимају за себе више права него што им објективно припада. Ово је по свему судећи немогуће промијенити без силаска са власти оних који ово раде. Допринос промјенама морају дати сви часни људи без обзира на националну припадност. Проћи ће и ово несретно вријеме и даће суд о свему.
Сви сад у Црној Гори поштујемо и жалимо невине голооточке жртве и њихове породице али још више презиремо и осуђујемо њихове џелате, поручио је Јоковић.

Izvor: in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.