Категорије
Друштво

PREDŠKOLCI IZ BARSKOG „SVETIONIKA ” U EKO-KAMPU U KOLAŠINU

Očistili Plašnicu, uživali u prirodi

KOLAŠIN – Predškolska ustanova „Svetionik” iz Bara, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Natura” i Komunalnim preduzećem iz Kolašina, organizovala je akciju čišćenja rijeke Plašnice, u selu Lipovo.

U akciji su učestvovali zaposleni i volonteri pomenutih ustanova, zajedno s djecom učesnicima događaja „Eko kamp Kolašin”, u organizaciji predškolske ustanove „Svetionik”.

– Humani učesnici akcije napunili su 12 velikih vrća otpada izvađenog iz ove divne rijeke koja napokon može, pročišćena, lako da teče. U narednim danima djeca predškolskog i školskog uzrasta u sklopu eko-kampa uživaće u organizovanim edukativnim igrama pored rijeke – kazala je Ivana Durutović, direktorica vrtića „Svetionik” iz Bara.

Ona je takođe istakla da su djeca u sklopu četvorodnevnog kampa posjetila NP Biogradska gora, Ski-centar Kolašin 1600, avanturistički park i uživala u vožnji žičarom, jahanju konja i u prirodnim ljepotama koje nudi grad na Tari.

– Čišćenje rijeke s volonterima organizacije „Natura” uticalo je pozitivno na djecu, jer se na ovaj način od malih nogu podiže svijest o očuvanju prirodnih ljepota – istakla je Durutovićeva.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.