Категорије
СНП

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

DPS ŽMURI NA KRŠENJE ZAKONA

U Crnoj Gori je sve moguće. Da sudije i tužioci, direktori, ministri, dobijaju kredite za stanove, iako imaju po jedan, dva ili više istih. Nigdje u demokratskom svijetu nema pojave da direktor Agencije za antikorupciju sakrije kredit od 40.000 eura i ne prijavivši ga u imovinskom kartonu. O ostavci on ne razmišlja, ali razmišlja kako da kazni nekog nižeg činovnika koji je možda dao neotpune podatke.
U moru neprimjerenih ponašanja u gradovima gdje DPS vrši vlast, dolazi do još jedne raritetne pojave.
Naime, u gradovima gdje DPS vrši vlast sa dvije trećine odbornika penzioneri su predsjednici Skupština opština. Zato je tragikomično kada oni govore o potrebi zapošljavanje mladih ljudi. Pojedini predsjednici tih opština su diplomirani pravnici pa bi trebalo da znaju da Zakonom o lokalnoj samoupravi (sl.list CG br 2/2018 i 34/2019) propisano da predsjednik SO ovu funkciju vrše profesionalno tj. zasnivaju radni odnos u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o državnim službenicima i namještenicima Sl.list CG 2/2018 i 34/2019) gdje se jasno navodi da imenovanom, odnosno postavljenom licu prestaje radni odnos po sili zakona kad navrši 67 godina života ili najmanje 15 godina staža osiguranja. 
Kako se vidi na sajtu opština Kotor, Danilovgrad i Niksić, gospoda predsjednici SO već su navšili 67 godina života što znači da su stekli uslove za penziju ili su već u penziji, ali i dalje predsjedavaju Skupštinama opština iako je to nezakonito. 
Postavlja se pitanje da li DPS žmuri na kršenje zakona s obzirom da je Ustavni sud ukinuo odredbe Zakona o radu po kojima su stariji od 67 godina mogli da rade i da je zapošljavanje penzionera neustavno. Ili je možda predsjednica Vrhovnog suda i oko ovoga pitanja donijela načelni pravni stav po potrebi vladajuće klase?!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.