Категорије
Култура

U HERCEG NOVOM DANAS POČINJE 14. MEĐUNARODNI FESTIVAL GITARE

Najblistavija zvijezda u sazviježđu 14. Međunarodnog ljetnog festivala gitare u Herceg Novom – Guitar Art Summer Fest, koji počinje danas i traje do 20.avgusta, biće portugalska pop i fado pjevačica Duls Ponteš.
Boško Radojković, direktor Festivala, naglasio je da nastavljaju tradiciju preplitanja žanrova i žica, te da manifestacije kreće danas nastupom flamenko gitariste svjetskog glasa Danijelom Kasaresom iz Španije, koji će prvi put nastupiti na Trgu Mića Pavlovića.
– Narednog dana, imaćemo koncert klasične gitare, gdje će nam se predstaviti Kempbel Dajmond iz Australije, sa specijalnom gošćom, Novljankom, operskom pjevačicom Amandom Stojović. Oni će se publici predstaviti klasičnim kompozicijima. Treće večeri, 17. avgusta, Festival se seli sa Trga Mića Pavlovića na Kanli kulu, gdje će u 21 čas nastupiti velika zvijezda Duls Ponteš, neklasična fado i pop pjevačica koja ove godine slavi 30 godina karijere. Nastupiće sa Danijelom Kasaresom, flamenko gitaristom i Jelsi Herediom, kontrabasistom. Ovaj trio predstaviće njene najpoznatije aranžmane koje je radila sa maestrom Eniom Morikoneom. Jedino ovaj koncert nije besplatan. Za kartu treba izdvojiti 20, odnosno 50 eura za VIP karte – kaže Radojković.
Nedjelja, 18. avgust, na Trgu Mića Pavlovića u 21 čas, nastupa bluz i rokenrol električna gitara, kombinacija koja se prvi put može čuti na festivalu, u izvođenju mađarskog Barna Peli tria, dok će 19. avgusta na istom mjestu i u isto vrijeme nastupiće sekstet „Spona” iz Srbije, koju krasi fuzija balkanske muzike sa elemntima flamenka.
Posljednjeg dana festivala, 20. avgusta, na Trgu Mića Pavlovića u 21 čas, nastupiće Kostas Kocolis, koji se smatra jednim od najvećih gitarista našeg vremena.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.