Категорије
Актуелно

MJEŠTANI ZABRINUTI ZBOG JUČERAŠNJE POSJETE BEZBJEDNOSNIH SNAGA

MINISTARSTVO ODBRANE TVRDI – VOJSKA NIJE MARKIRALA POLIGON NA SINJAJEVINI

Vojska Crne Gore obilazila je juče Sinjajevinu, a nekoliko mještana pozvalo je redakciju „Dana” izražavajući zabrinutost da je vojska došla da markira teren za uspostavljanje vojnog poligona iako se Vlada još nije izjasnila o peticiji kojom su građani zatražili da ta planina bude proglašena parkom prirode. Peticiju je pokrenula Građanska inicijativa „Sačuvajmo Sinjajevinu“ i kako su saopštili na elektronskoj platformi potpisalo je preko 3.300 građana, a trebalo je 3.000 potpisa. Organizatori peticije su saopštili da su sakupili i oko 6.000 svojeručnih potpisa.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da vojska juče nije markirala poligon.

– Vojska Crne Gore izvodi redovne aktivnosti koje nemaju nikakve veze s uspostavljanjem vojnog poligona – tvrde u Ministarstvu odbrane.

Na pitanje zbog čega sve aktivnosti oko uspostavljanja vojnog poligona na Sinjajevini nijesu obustavljene s obzirom na to da je izglasana peticija da se ta planina proglasi za park prirode, a ni Vlada se još nije izjasnila o njoj, u resoru Predraga Boškovića kažu da će se „Vlada izjasniti o predloženoj e-peticiji kada se za to steknu uslovi”.

– U toku je priprema informacije u vezi s vojnim poligonom na Sinjajevini i pošto se Vlada izjasni o tome i javnost će svakako biti blagovremeno informisana. A kao što smo već rekli, više puta smo do sada u razgovorima sa građanima ukazali na sve bitne činjenice vezano za Sinjajevinu – poručuju u ministarstvu.

Građanska inicijativa „Sačuvajmo Sinjajevinu“ u više navrata je saopštila da javnost nema informacije šta se sve planira na Sinjajevini, zbog čega su organizovali i dva protesta na toj planini i tražili dokumentaciju o planovima vojnog resora koju nijesu dobili.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.