Категорије
Друштво

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ- УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ И ОБРАЗОВАЊЕ

Поводом почетка нове школске године, предсједник Општине Драгослав Шћекић је, на свечаности која је уприличена у подручном одјељењу основне школе „Вук Караџић“ у Доцу, уручио нове уџбенике ђацима првацима те васпитно образовне установе.

Такође, представници  локалне управе посјетили су и остале основне школе са подручја наше општине и уручили нове уџбенике првацима.

Локална управа се и ове, као и претходних година опредијелила  да највећу пажњу посвети образовању и култури, јер на тај начин улажемо у будућност, истакао је предсједник Шћекић, додајући да је додјела бесплатних уџбеника у складу са Одлуком за бесплатно основно образовање.

„Радује нас што можемо да дамо свој допринос, како школама, тако ђацима и њиховим родитељима. Наставили смо традицију и даћемо све од себе да се иста настави, уз нове програме помоћи свим основцима. Сарађујемо свакодневно са школама, не само у виду додјеле бесплатних уџбеника већ и кроз помоћ побољшавања инфраструктурних услова за ђаке и наставнике. Надамо се да ће то бити наше  скромно залагање за будућност, за бољи град и љепше услове за живот. Такође се надамо да ћемо заједничким улагањем у наше младе, заједно са Владом и државом Црном Гором стварати боље услове за живот, како би се што мање људи селило, више дјеце рађало, школе да буду пуније  и да не долазимо у ситуацију да размишљамо колики ће бити број дјеце и да ли ће наставници и професори имати довољан фонд часова“, казао је Шћекић.

Предсједник Шћекић је истакао да је ове године општинским буџетом  издвојено 120.000,00 €за набавку нових и за замјену једног дијела старих уџбеника за ученике основних школа.

„Имамо договор са школама да један дио уџбеника који се не купује сваке године, ђаци чувају како се не би увећавали трошкови. На тај начин, дјеца се уче одговорном понашању чиме ће се руководити и у будућности“, рекао је Шћекић.

Акцијом расподјеле бесплатних уџбеника обухваћено је укупно 2.929 ђака од чега 242 првака.

Izvor: berane.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.