Категорије
СНП

Slađana Kaluđerović, predsjednica SNP Golubovci u izjavi za Dan

UHLJEBILI POLITIČKI KADAR

Iako je počela školska godina, još uvijek nije bilo zvaničnog konkursa za radna mjesta u Srednjoj stručnoj školi u Golubovcima, što širom otvara vrata mogućnosti da je ponovo, iza kulisa, realizovana dobro poznata politika partijskog zapošljavanja. Suprotno svim načelima jednog demokratskog društva i dalje je nepoznanica na koji je način sproveden postupak izbora nastavnog i vannastavnog kadra u toj školi. Ono što je fascinantno jeste da Zavod za zapošljavanje Crne Gore nije raspisao konkurs za te pozicije.

Svjesni da bi odziv građana Zete na oglas raspisan za radna mjesta u Srednjoj stručnoj školi u Golubovcima bio veliki, nadležni su zaobišli redovnu proceduru i pronašli drugi model zapošljavanja, a uskoro će svima biti jasno i koji. Nema sumnje da je ponovo lansirana praksa upošljavanja partijskog kadra. U suprotnom – zašto se krije ko je dobio posao u toj školi.

Svjedoci smo da je zapošljavanja partijskog nauštrb kvalitetnog i stručnog kadra doveo kako obrazovanje, tako i druge oblasti, na najniže moguće grane. To, ipak, nije bilo dovoljan signal nadležnim da prekinu sa tom negativnom praksom, već im je bilo važnije da uhljebe politički podoban kadar.

Po svemu sudeći, još jednom se pokazalo da je u Crnoj Gori važnija partijska knjižica od stručnosti i znanja. Posledice toga građani svakodnevno dobro osjećaju na svojoj koži.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.