Категорије
Друштво

Грађански активисти поручили Бошковићу: Не дамо Сињајевину!

Зато ћемо наставити борбу, а први корак је подношење кривичних пријава против Бошковића и његовог шефа Душка Марковића, а потом и радикализовати протесте

Активисти Коалиције за одрживи развој неће устукнути пред одлуком Владе Црне Горе, која је упркос вољи грађана подржала сулуди наум министра одбране Предрага Бошковића да Сињајевину користи као војни полигон. Напротив, бориће се још јаче да сачувају заједничко добро, макар то значило и да даноноћно стражаре на планини, пишу „Вијести“.

Један од оснивача КОР-а и предсједник НВО „Озон“ Александар Перовић казао је да је одлуком да се Сињајевина користи као војни полигон Влада понизила Устав у ком пише да је Црна Гора еколошка држава.

Самом одлуком понижени смо и ми грађани и патриоте којима је Црна Гора у срцу и који бранећи природу бранимо оно најсветије што су нам оставили наши преци и што и ми треба да оставимо потомцима. Удбашке и бјелоорловске структуре које желе да униште будућност неће никад разумијети шта значи одржив развој и који су потенцијали Сињајевине као парка природе. Јадно је кад вас окупира Влада која би требала да буде гарант за одбрану, а још јадније кад се политиканство издигне изнад струке“, рекао је Перовић.

Његов колега из КОР-а и представник ГИ „Сачувајмо Сињајевину“ Александар Милатовић оцијенио је да је данашњом одлуком Влада Црне Горе још једном показала да не води рачуна о грађанима, већ о личним интересима.

„Уз то су погазили наше демократско право да путем петиција учествујемо у процесу доношења политика и одлука. Иако је петиција за очување Сињајевине усвојена, Влада Црне Горе се није удостојила ни да је разматра, већ је у маниру заробљених институција донијела одлуку супротну вољи грађана. Ово, разумије се, није први пут да једна грана власти у Црној Гори крши Устав и права грађана. Представници Владе Црне Горе морају бити свјесни постојаности и спремности грађана да штите државни интерес, а то је очување природе и концепта еколошке и мирољубиве државе, државе која спаја, а не свађа и поларизује. Држава у којој се разговора, а не уцјењује и пријети. Држава свих нас. Зато ћемо наставити борбу, а први корак је подношење кривичних пријава против Бошковића и његовог шефа Душка Марковића, а потом и радикализовати протесте. Морају знати да нас има више него Војске Црне Горе и да ћемо животом бранити планину„, рекао је он.

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.