Категорије
Култура

Фестивал ,,Ћирилицом“ у Будви

Књижевно вече Милосава Тешића 11. септембра у Будви

Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) је српски пјесник, есејиста, лингвиста и члан Српске академије наука и умјетности. Гимназију и Вишу педагошку школу завршио је у Ужицу, а Филолошки факултет и постдипломске студије на истом факултету у Београду

У оквиру 3. књижевног фестивала ,,Ћирилицом“ у сриједу, 11. септембра у 21 ч. ће бити одржано вече Милосава Тешића, академика САНУ, а са познатим и признатим пјесником, есејистом и лингистом на тргу између цркава у будванском Старом граду разговараће пјесник Радомир Уљаревић.

Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) је српски пјесник, есејиста, лингвиста и члан Српске академије наука и умјетности. Гимназију и Вишу педагошку школу завршио је у Ужицу, а Филолошки факултет и постдипломске студије на истом факултету у Београду. На Институту за српски језик ради као уредник Речника српскохрватског књижевног и народног језика.

Прву пјесничку збирку објавио је 1986. године и она је носила назив: „Купиново“. Од тада је објављивао збирке пјесама: „Кључ од куће“ (1991), „Благо Божије“ (1993), „Прелест севера“ (1995), „Круг рачански, Дунавом“ (1998), „Седмица“ (1999), „Бубњалица у пчелињаку“ (2001), „Млинско коло“ (2011) и др.

Добитник је свих најзначајнијих домаћих пјесничких награда, међу којима су: Змајева награда, Жичка хрисовуља, Дисова награда, признања: Бранко Ћопић, Милош Црњански и Десанка Максимовић…

Izvor: In4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.