Категорије
Друштво

Humanitarni turnir – igraj za Kosmet

Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu i svojim učešćem i donacijom pomognu porodici Đokić – stoji, između ostalog, u obavještenju na sajtu ove humanitarne organizacije

Humanitarni omladinski klub „Mladi za Kosmet” iz Podgorice, u saradnji sa bratskom organizacijom „Svi za Kosmet” iz Beograda, 21. septembra organizovaće humanitarni turnir u stonom fudbalu i pikadu „Igraj za Kosmet” 47. po redu, a prvi put u Podgorici.

Turnir će se održati u gostoprimnici „Arhontariki” kod Sabornog Hrama, sa početkom u 19 časova. Učešće na turniru za pojedince iznosi četiri eura, dok je osam eura cijena učešća po ekipi. Sav prihod namijenjen je za pomoć porodici Srba Đokića, samohranom ocu četvoro djece iz sela Grizime nadomak Kosovske Kamenice. Takođe, organizacija „Mladi za Kosmet” će svoje septembarske donacije namijeniti pomenutoj porodici.

Prijave se vrše na dan turnira u mjestu održavanja.

-Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu i svojim učešćem i donacijom pomognu porodici Đokić – stoji, između ostalog, u obavještenju na sajtu ove humanitarne organizacije.

„Sve svoje aktivnosti realizovali smo na osnovama hrišćanskog učenja o milosrđu kao vrhovnoj vrijednosti i jednom od ključnih međa našeg spasenja”, stoji u opisu djelovanja ove Humanitarne organizacije mladih iz Podgorice. Inače, oni su organizovali predavanja o religiji za mlade na Pravnom fakultetu u Podgorici, sa velikim brojem uvaženih predavača: Episkopa, univerzitetskih profesora, sveštenika i monaha je gostovao u okviru tribine „Razgovori o vjeri”.

Aktivnosti humanitarnog omladinskog kluba „Mladi za Kosmet” nastavljene su i u godinama nakon gašenja te tribine. Organizacija redovno održava fudbalske i košarkaške humanitarne turnire za pomoć narodnim kuhinjama u Podgorici i na Kosovu i Metohiji, gdje se sva pomoć distribuira preko Eparhije raško-prizrenske Srpske Pravoslavne Crkve. Nastavljamo i sa kulturnim aktivnostima, izložbama i koncertima, redovno se organizuju posjete Kosovu i Metohiji, a posebno uspješno se distribuiraju i u humanitarne svrhe prodaju majice sa patriotskim motivima, od kojih se prihod upućuje potrebitima na Kosmetu i u Crnoj Gori. „Naš trud je naročito usmjeren na pomoć porodicama sa velikim brojem mališana, koji u većini slučajeva žive u oskudici. Okupirane tek pukim preživljavanjem, stidljive su u svojim zahtjevima za ostvarivanjem prava koja im pripadaju. Njihove životne priče, strahovi i problemi su identični, ali skoro nevidljivi i nečujni da bi skrenuli pažnju šire javnosti, medija, pa čak i sopstvene države”, navode iz ove organizacije.

„Mladi za Kosmet” nastoje pokrenuti uspavanu energiju naroda u Crnoj Gori, koja bi minimalnim trudom mnogostruko ojačala naš narod na Kosmetu, a iznad svega pomogla srpskoj djeci da budućnost ne traže van svojih vjekovnih ognjišta.

„Potencijal Srba u Crnoj Gori je popriličan, i sa malim ali redovnim pojedinačnim donacijama bili bi u stanju da riješimo bar dio vitalnih problema onih koji nemaju dovoljno materijalnih sredstava za život. Humanitarni omladinski klub danas okuplja petnaestak članova iz Crne Gore. Ni jedan od aktivista humanitarnog omladinskog kluba „Mladi za Kosmet” ne prima platu, niti bilo kakvu vrstu volonterske nadoknade. Naprotiv, svi članovi u skladu sa svojim mogućnostima redovno vrše mjesečne uplate na žiro-račun organizacije, a ta sredstva se koriste za sprovođenje pomenutih aktivnosti. Sveti Stefan Dečanski je krsna slava organizacije „Mladi za Kosmet”, stoji na sajtu ove organizacije.

Izvor: dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.