Категорије
СНП

SNP dao doprinos da služba medicine rada u Budvi ponovo profunkcioniše

Krsto Rađenović, predsjednik OO SNP Budva
Opštinski odbor SNP Budva prije dva mjeseca obavijestio je javnost da u Službi medicine rada JZU Dom zdravlja Budva nema zaposlenog specijaliste medicine rada, zbog čega je na snazi bila zabrana rada ove Službe od 31. maja 2019. godine. Tada smo od nadležnih dobili informaciju da se doktor medicine rada, koji je pokrivao ovu poziciju, nalazi na specijalizaciji i da se njegov povratak planira za januar 2021. godine.

Kako bi se prevazišao ovaj problem, JZU DZ Budva obratio se Ministarstvu zdravlja Crne Gore tražeći da se raspiše konkurs u cilju zapošljavanja specijaliste medicine rada i na taj način omogući nastavak rada Službe.

Tom prilikom smo saopštili da je nevjerovatno da u jeku turističke sezone metropola turizma nema zaposlenog specijalistu i da su zbog neodgovornog odnosa Ministarstva zdravlja Budvani prinuđeni da za ljekarska uvjerenja idu u Bar i Kotor. Takođe, tražili smo odgovornost ministra zdravlja i ostalih nadležnih u Ministarstvu zbog nepreduzimanja bilo kakvih mjera da se pomenuti problem riješi.

Danas možemo obavijestiti naše Budvane, ali i sve ostale građane Crne Gore, da će Služba medicine rada JZU Dom zdravlja Budva od 20. septembra 2019. godine ponovo biti u funkciji, te da će stanovnici Budve u svom gradu moći završavati ljekarska uvjerenja i sve druge poslove za koje je ova Služba nadležna.

OO SNP Budva izražava zadovoljstvo što je dao barem mali doprinos da se problem, koji je predstavljao eklatantan primjer maćehinskog odnosa državnih institucija prema jednoj od najperspektivnijih opština u Crnoj Gori, prevaziđe na najbolji mogući način za sve naše sugrađane i obećava da će se potruditi da se slične situacije više nikada ne ponove.Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.