Категорије
Друштво

Naredne nedjelje na Šćepan polju kod Plužina „Kajak FEST 2019“

Kajakaši iz 15 zemalja

PLUŽINE-NVO „Nature Lovers Montenegro” i kamp „Grab” i ove godine organizovaće međunarodnu sportsko- turističku manifestaciju „Kajak fest” koji će trajati od 20. do 24. septembra na Šćepan Polju kod Plužina. Kako organizatori najavljuju, festival tradicionalno počinje na dijelu rijeke Tare ispod kampa „Grab”, sedam kilometara nizvodno od Šćepan Polja, a ove godine za manifestaciju se prijavilo 150 učesnika iz čak 15 zemalja svijeta.

-U okviru festivala održaće se i ECO RUN (eko trka), zamišljena kao najveća akcija na rijeci ove godine sa ciljem da okupi i ujedini kajakaše i ljubitelje prirode iz cijelog svijeta koji će provesti dva dana u kanjonu rijeke Tare sakupljajući sav otpad u kanjonu i na rijeci – najavili su organizatori ove sportsko-turističke manifestacije.

„Kajak fest” na Tari kod Šćepan Polja održava se četvtru godinu zaredom, a ove godine, osim takmičarskog dijela programa, planirana je projekcija kratkih filmova, promociju knjige „Crna Gora iz drugačije perspektive” autora Predraga Vučkovića, dnevne i noćne žurke, šetnje i druženja, kao i kratke obuke za kajakaše.

Organizatori manifestacije pozivaju sve zaljubljenke u prirodu da dođu na Kajak fest i uživaju u ljepotama Tare.

Izvor: dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.