Категорије
СНП

Strpljenje naroda se polako smanjuje

Zemlja u kojoj se dugi niz godina toleriše sistemska korupcija nema budućnost, a stanovnici Crne Gore su svjesne žrtve najozbiljnijeg oblika korupcije koji može zahvatiti jedno društvo. Sistemska, znači da se kreće od vrha do dna i da je omča oko vrata sadašnjim i budućim naraštajima.
Da smo zemlja apsurda, pokazalo se i u najnovijim dokazima koji su objavljeni. Oni koji institucionalno, po Ustavu i zakonu treba da budu predvodnici borbe protiv kriminala su najviše ogrezli u kriminal i brzo će postati predmet istraga koje će se voditi.
Defitivno je da Crna Gora u jednom trenutku mora biti spremna da nakon prvih demokratskih promjena u istoriji imenuje objektivnog, poštenog i stručnog vrhovnog državnog tužioca koji će se pozabaviti kriminalom i gdje ce konačno odgovarati svi oni koji su učinili krivična djela, nezavisno od toga jesu li obavljali najvažnije državne funkcije.
Skoro svi djelovi vlasti u Crnoj Gori su korumpirani i sve resurse u opoziciji moramo usmjeriti na jedan cilj, da smijenimo vlastodršce koji su poharali zemlju, koji su zatrovali sve djelove nepotizmom, neznanjem, neradom.
Ovim putem pozivamo skupštinski odbor koji je nadležan za poslove pravosuđa da inicira saslušanje odlazećeg VDT-a Stankovića, kako bi se suočio sa pitanjima i odgovorio na optužbe na njegov račun. Takođe, ponašanje ostalih tužilaca na konferenciji prije ide u prilog tome da su zajedno dijelili novac, nego da žele istinski da saznaju istinu.
Na kraju, pitamo Stankovića zašto je zakazao konferenciju kad nije mogao ostati na njoj sve vrijeme? Poručujemo mu da ne treba da bježi od pitanja novinara kao danas, već da ako nije umiješan u kriminal suoči se i dokaže da nema šta da krije, a u suprotnom građani će odgovoriti, jer naše strpljenje se polako smanjuje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.