Категорије
Друштво

Opština Berane započela je akciju uređenja zelenih i parkovskih površina u gradu

Opština Berane započela je akciju upređenja zelenih i parkovskih površina u gradu. U sklopu pomenutih poslova već se krenulo sa uklanjanjem starih betonskih i asfaltnih staza u Cvijetnom parku. Radove izvode ekipe Agencije za izgradnju i razvoj Berana, u saradnji sa opštinskim javnim preduzećima. Iz lokalne uprave ističu da će se nakon uklanjanja postojećih staza, u ovom parku raditi na ravnjanju i nivelisanju terena, kao i na postavljanju podzemne elektro i vodovodne instalacije. Naglasili su da će se u Cvijetnom parku, u skladu sa skupštinskom odlukom, postaviti i biste Georgiju Žukovu i Aleksandru Leku Saičiću.
Do kraja godine ćemo završiti pripremu za ozelenjavanje površina u Cvijetnom parku i uraditi staze od behaton kocki sa ivičnjacima. U planu su i pripremni radovi za izgradnju fontane i postavljanje 12 lampiona koji će osvetljavati čitav park. Nakon rekonstrukcije u Cvijetnom parku će postojati dva platoa. Na jednom će se nalaziti biste Georgiju Žukovu i Leksu Saičiću, a na drugom fontana prečnika tri metra. Između ova dva platoa, kao i na površini čitavog parka, biće izgrađene staze sa klupama i pratećim parkovskim mobilijarom – ističe menadžer opštine Berane Vladimir Đaković.
On je naveo da se pomenuti radovi izvode sredstvima lokalne uprave.
Rekonstrukcija gradskih parkova, pa i Cvijetnog parka, predviđena je budžetom Opštine Berane i finansira se isključivo iz opštinskih sredstava, što odražava domaćinski odnos Opštine prema gradu. U predračunu, vrijednost projekta iznosila je oko 90 hiljada eura – naglasio je Đaković.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.