Категорије
СНП

Premijer konačno shvatio da Mitropoliju ne može da ucjenjuje

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja dijalog koji je juče ponovo pokrenut između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, a čiji rezultat bi trebalo da bude bolje sagledavanje preporuka Venecijanske komisije u pogledu Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Drago nam je što je premijer Marković konačno shvatio da se sa najpoštovanijom institucijom u državi, koja uživa ogromno povjerenje građana, ne može razgovarati na bazi ucjena, pritisaka i prijetnji.

Nadamo se da će se loši primjeri narušavanja slobode vjeroispovijesti, kao što su zabrane liturgija na Svaču i Ivanovim koritima, pokušaj rušenja krstionice na Miholjskoj prevlaci i slični, samo pominjati samo kao neprimjeren način rješavanja pomenutih problema.

Takođe, želimo da vjerujemo da će se pitanje imovine nad vjerskim objektima ubuduće rješavati na način koji je u skladu s pravom, evropskim standardima i praksama i na zadovoljstvo naroda i države, a Socijalistička narodna partija ostaje spremna da dâ svoj doprinos u cijelom procesu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.