Категорије
Актуелно

Rasvijetlite poslednji slučaj korisćenja narkotika u ZIKS-u

Najnoviji snimci koji su procurili iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu pokazuju sav horor u kojem obitavaju zatvorenici u ovoj ustanovi. Naime, na jednom od njih se vidi zatvorenik kako konzumira kokain, što je još jednom potvrdilo sumnje da zatvorenici drogu dobijaju i koriste bez ikakvih problema.

Podsjećanja radi, u spuškom zatvoru prije tri godine je preminuo mladić usled, kako se sumnja, prekomjerne upotrebe narkotika.

Istraživanja su pokazala da svaki peti zatvorenik koji je koristio drogu prije dolaska u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija nastavlja sa drogiranjem i u zatvoru, što je alarmantan podatak koji nadležne insitutacije moraju shvatiti veoma ozbiljno i preduzeti potrebne mjere da se stanje popravi.

Pozivamo upravu ZIKS-a da rasvijetli poslednji slučaj korišćenja narkotika, da pojača napore i nadzor kako bi se spriječilo unošenje psihoaktivnih susptanci u zatvor, kao i da omogući adekvatan medicinski tretman zavisnicima. Ne smije se dozvoliti da Zavod za izvršenje krivičnih sankcija umjesto kao kazneno-popravna ustanova, postane ozloglašen kao mjesto gdje su moguće i dozvoljene ovakve vrste nepočinstava.

Foto: IN4S

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.