Категорије
СНП

Mladi Crne Gore nemaju budućnost ako je Đukanović garant budućnosti

Saopštenje za javnost Asocijacije mladih SNP CG
Poslije podrške koja je dolazila iz svih opštinskih odbora DPS-a na teritoriji Crne Gore, finalnu podršku dvojac Đukanović – Marković za nove partijske mandate na čelu partije su dobili od rukovodstva Savjeta mladih DPS-a.

Umjesto da mladi budu predvodnici promjena i akteri novih ideja u borbi za demokratizaciju crnogorskog društva, oni bezrezervno daju podršku onima koji su uništili zemlju, a sve to zarad svojih sitnih interesa.

Međutim, iznenađuje nas da je odlazeći predsjednik Savjeta mladih DPS-a inicirao ne samo podršku za svog, kako sam kaže idola Đukanovića, već i za aktuelnog premijera Markovića, za kojeg se iz dobro obaviještenih izvora zna da mu nije dozvolio da dođe ni na jednu funkciju unutar države. Isto tako mu je odmetnuo pojedine organizacije u gradovima i tu postavio ljude bliske svome sinu, koji polako preuzima kontrolu nad mladima DPS-a iza kulisa.

Što se tiče mladih SNP-a, u narednom periodu postupaćemo odgovorno prema državi i građanima Crne Gore i izborićemo se da zajedno sa ostalim iskrenim opozicionarima smijenimo vlast koja je u moralnom i nezaustavljivom padu podrške.

Napominjemo da nema fer izbora bez novog izbornog zakonodavstva, parlamentarnih i lokalnih izbora u jednom danu, efikasne kontrole izvršne vlasti od parlamenta i istinske profesionalizacije DIK-a, kao i tehničke vlade koja će kontrolisati cjelokupni proces.

Jedno je sigurno, mladi Crne Gore nemaju budućnost, ako je Đukanović garant budućnosti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.