Категорије
СНП

Ministri da se slože i spriječe odlazak ljekara

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP CG

Jučerašnje javno neslaganje ministra zdravlja Kenana Hrapovića i ministra finansija Darka Radunovića oko potrebe povećanja zarada zdravstvenim radnicima ostavilo je građane Crne Gore u dilemi da li ova gospoda pripadaju istoj Vladi.

Tako, dok Krapović tvrdi da je povećanje zarada sasvim izvjesno, Radunović govori da se ne može složiti sa kolegom, te da se o tome tek mora raspravljati na sjednici Vlade i da je malo prostora za finansijske zahvate koji su, po njegovom mišljenju, visoki i nerealni.

Postavlja se pitanje da li između koalicionih partnera, DPS-a i SD-a, zaista cvjetaju ruže kako se to pokušava predstaviti, ili će kao u slučaju Aerodroma Crne Gore doći do jalovog prepucavanja koje će trajati mjesecima.

Sigurno je da za sve to vrijeme trpe samo zdravstveni radnici koji, kao što se čulo na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, intenzivno uče njemački jezik i spremaju se da budućnost grade u inostranstvu. Zbog toga, pozivamo nadležne institucije da ozbiljno shvate svoj posao i da spriječe sve veći odliv ljekara iz zemlje jer, ukoliko se sadašnji trend nastavi, građane Crne Gore uskoro neće imati ko da liječi.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.