Категорије
Друштво

Potpredsjednica Opštine HN Danijela Đurović obišla obje lokacije o izvedenim radovima putnih dionica u Bijeloj i Mojdežu

SARADNJA OPŠTINE HERCEG NOVI I MJEŠTANA BIJELE

HERCEG NOVI – Svetosavki put u Bijeloj prema naselju Vala proširen je u okviru druge faze projekta uređenja ove saobraćajnice, pa će mještani i turisti sada mnogo lakše saobraćati ovom trasom, bez stvaranja saobraćajnih gužvi koje su predstavljale problem tokom prethodnih godina. U isto vrijeme, u Mojdežu su otpočeli radovi na sanaciji i asfaltiranju puta od Doma kulture do Tijesnog klanca, u dužini od oko 250 metara.

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović obišla je obje lokacije i sa građanima razgovarala o izvedenim radovima i planovima za dalje uređenje putnih dionica u Bijeloj i Mojdežu.

Đurović je naglasila da su organizacioni odbori i mještani Bijele i Mojdeža dali najveći doprinos u realizaciji pomenutih projekata, a Opština Herceg Novi pomaže u finansijskom dijelu, u smislu obezbjeđivanja sredstava za njihovu realizaciju. Ona je istakla da su aktivnosti lokalne samouprave u mjesnim zajednicama brojne, te pohvalila kontinuiranu i plodotvornu saradnju tokom poslednje dvije godine.

-U ovom trenutku je u Bijeloj prošireno preko 100 metara puta za Valu, uz veliku pomoć mještana i privrednika. Opština Herceg Novi je dosad izdvojila oko 15.000 eura za realizaciju proširenja puta, a zasigurno ćemo pomoći i tokom treće faze radova – rekla je Đurović.

Kako je kazao član Savjeta Mjesne zajednice Bijela, Božo Šerović, koji je i na čelu organizacionog odbora za proširenje puta prema Vali, taj zaseok sada ima četrdesetak domaćinstava, a sa povratkom stanovništva i prilivom turista, potreba za proširanjem puta rasla je iz godine u godinu.

On je pojasnio da su radovi izvedeni kroz dvije faze, a u narednom periodu će raditi i treću fazu, odnosno preostalih osamdesetak metara puta. Vlasnici domaćinstava čije se parcele graniče sa dionicom puta koja će biti predmet radova u trećoj fazi već su potvrdili da će ustupiti potreban dio zemlje kako bi cjelokupan projekat proširenja ove saobraćajnice bio doveden do kraja.

Šerović se zahvalio Opštini Herceg Novi, Mjesnoj zajednici Bijela i mještanima, kako na dobroj volji za rješavanjem dugogodišnjih problema sa saobraćajem, tako i na održanoj riječi i poštovanju prethodnih dogovora između lokalne samouprave i mještana Vale..

Za radove u Mojdežu iz budžeta 25.000 eura
Danijela Đurović obišla je i radove koji se trenutno izvode u Mojdežu, asfaltiranje glavne saobraćajnice od Doma kulture prema Tijesnom klancu, u dužini od oko 250 metara. Prema njenima riječima, lokalna samouprava je obezbijedila sredstva u visini od 25.000 eura za radove na asfaltiranju puta u Mojdežu, koji će u narednih desetak dana biti završeni.

Nakon završetka sanacije, mještani više neće imati oštećena na vozilima i dobiće pristojan prilaz svojim domovima. Žitelji Mojdeža, imaju u planu da zajedno sa lokalnom samoupravom tokom 2020. godine realizuju drugu i treću fazu sanacije puta od Doma kulture do Igala.

Izvor: Dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.