Категорије
СНП

Aktivisti SNP ukazali da je neplanska izgradnja u dijelu oko Studentske ulice, dovela do toga da mještani ne mogu bezbjedno da izađu iz svojih kuća

STANJE STUDENTSKE ULICE ZAHTIJEVA URGENTNU REAKCIJU GRADSKE VLASTI

Neplanska izgradnja u dijelu oko Studentske ulice, dovela je do toga da mještani ne mogu bezbjedno da izađu iz svojih kuća, na šta su juče na terenu ukazali aktivisti SNP-a. Član Opštinskog odbora SNP-a Podgorica Milosav Božović smatra da su građani MZ „1.maj” izgradnjom tržnih centara Delta i Siti kvarta ostali na marginama života, iako decenijama žive u tom kraju.
– Studentska ulica, koja povezuje grad i Gornju Goricu, ranije je nekako i mogla odgovoriti saobraćajnim zahtjevima građana, ali sada sa ogromnim prilivom novih stanovnika na ovom području ona je totalno nefunkcionalna i opasna. Ulica sa jednom kolovoznom trakom i bez trotoara predstavlja životnu opasnost za đake i studente, kao i za sve učesnike u saobraćaju – saopštio je Božović.
Božović je rekao da bi ovu ulicu da ima volje i želje bilo lako proširiti i napraviti modernu saobraćajnicu sa dvije kolovozne trake, biciklističkom stazom i trotoarima s obzirom da se ulica graniči sa zemljom bivšeg „Radoja Dakića”.
On je naveo da će odbornici ove partije kriminalne radnje građevinske mafije predočiti na Skupštini Glavnog grada.
– Ne želemo da nam se ponovi slučaj Dalmatinske, koja nema trotoara, ni biciklističke staze, ili slučaj Slovačke ulice gdje su zgrade izgrađene pored samog kolovoza. Za ovakve i slične kriminalne radnje treba tražiti odgovornost nadležnih. Ovi primjeri su zastiđe našeg grada. Sve ovo će odbornici SNP-a predočiti Skupštini Glavnog grada, u nadi da će ona stati na put građevinskoj mafiji i na vrijeme izgraditi ovu saobraćajnicu za dobrobit svih građana Podgorice – kazao je Božović.
Božović je istakao da ukoliko se Skupština ne opredijeli da svojim građanima učini život sadržajnijim i sigurnijim, već izađe u susret investitorima koji žele cijelu Podgoricu staviti u beton, bez zelenih površina, igrališta, parkinga i modernih saobraćajnica onda će se građani samoorganizovati kako bi spriječili građevinsko divljanje.
Mještanin Borislav Burzanović je rekao da je ova ulica toliko postala prometna da se često dešava totalni kolaps u saobraćaju.
– Glavni problem u našoj ulici je saobraćaj, ne može da se prođe. Sreća je da djeca u školu idu autobusom, jer ne bi mogli da prođu od auta. Koliko je ulica uska napravi se totalni kolaps u saobraćaju, često se dešava da zastoj bude po pet minuta. Vozači koji prolaze ovom ulicom moraju da ulaze autima u dvorišta kuća kako bi se mimoišli. Često sam prisustvovao i svađama vozača, jer se ne mogu dogovoriti ko će prvi da prođe – naveo je Burzanović.
Vukašin Milutinović je kazao da kada je kiša u dijelu Studentske ulice se ne može proći od vode.
– Kad kiša pada ulica je totalno neprohodna. Iako je u Radničkoj ulici urađena kanalizacija, nijesu našli za shodno da urade i atmosfersku u Studentskoj ulici – istakao je Vukašin Milutinović.

Tološe i Vraniće zaobilazi asfalt
Član glavnog odbora SNP–a Crne Gore Rajko Andrijašević osvrnuo se na loše stanje saobraćajnica u Tološima i Vranićima.

–Treba takođe ukazati i na problem u ulici Boška Buhe. Miomir Mugoša kada je dolazio na vlast obećao je da će tu ulicu napraviti, sa trotoarima ali od toga nije bilo ništa – naveo je Andrijašević.

On je rekao da je u ovim naseljima i rasvjeta nikakva, stubovi su jedni od drugih udaljeni do 60 metara. Postavljene su i neke nove sijalice, koje ne osvjetljavaju više od tri metra, a kamoli da mogu cijelu ulicu da osvijetle.

Izvor: Dan.co.me
Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.