Категорије
Култура

Отворен 6. Међународни дјечји фестивал „Лимско срце“

Шести Међународни фестивал за дјецу „Лимско срце 2019“ данас је свечано отворен у сали Центра за културу. У организацији ове установе, а под покровитељством Општине Беране, фестивал ће трајати до петка 18. октобра.

У име организатора, фестивал је отворила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу која је истакла да је циљ овог фестивала, чије је програме у протеклих пет година видјело око 10 хиљада ученика и предшколаца, његовање позоришне културе и публике, као и едукација, забава и дружење.

На отварању фестивала наступили су Сташа Пешић, ученица ОШ „Вук Караџић“ и побједница Општинске смотре рецитатора у категорији од првог до петог разреда Матија Бојовић, ученик Школе за основно музичко образовање, као и малишани ЈПУ „Радмила Недић“ из Берана.

Након отварања, најмлађа беранска публика, њихови родитељи, васпитачи и учитељи имали су прилику да одгледају представу „Доживљаји мачка Тоше“ позоришта из Крагујевца коју су извели глумци Милош Крстовић и Драган Којовић.

Програм Међународног фестивала за дјецу „Лимско срце 2019“ наставља се у 16 часова када ће популарни дјечји глумац Радојица Станковић, познатији као Шанта Панта, извести представу „Дјечја права и забава“. Представа је рађена по тексту Тоде Николетића, а говори о дјечијим правима, људској пажњи, бонтону и љубави.

Сјутра, са почетком у 10 часова биће изведена представа „Књижевно вече“ драмског студија Центра за културу из Рожаја, а у 14 часова представа „Школа знања“ позоришта „Мy Art“ из Београда.

Трећег, завршног дана фестивала, најмлађој публици представиће се позориште „Дука Јовановић“ из Алексинца са представом „Аутобиографија“ Бранислава Нушића. Фестивал ће затворити представа „Заљубљени витез од Мораче“, позоришта МС из Ниша. Представа је рађена по тексту Велимира Ралевића, познатог беранског дјечјег пјесника.
Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.