Категорије
Друштво

Plužine ponovo povećavaju budžet

Pivljani drugim rebalansom planiraju uvećanje i kapitalnog budžeta

Budžet opštine Plužine, po svemu sudeći, doživjeće drugi rebalans i biće veći za 16,278 odsto u odnosu na budžet koji je bio planiran za 2019. godinu.

Opštinska kasa u ovoj godini bila je planirana na iznos od 3,69 miliona eura, a drugim rebalansom, čija javna rasprava je u toku, biće uvećan za 600.663 eura i iznosiće 4.290.563 eura. 

Prethodnim rebalansom, a odluka je donesena na sjednici lokalnog parlamenta u julu, budžet je povećan za 8,7 odsto i iznosio je četiri miliona i 12 hiljada eura, a novim rebalansom je planirano povećanje za 290,5 hiljada eura. 

Kako je u nacrtu odluke objašnjeno, dva projekta prekogranične saradnje, čija je vrijednost 278.563 eura, su odobrena, ugovori su potpisani i početak realizacije je u toku, pa je to uslovilo uvećanje prihodne strane.

“U kapitalnom budžetu su planirani troškovi realizacije navedenih projekata u iznosu od 294 hiljade, zatim troškovi investicionog održavanja građevinskih objekata koji prethodnim planom nisu predviđeni u iznosu od deset hiljada i uvećana su sredstva za nabavku kancelarijske opreme za deset hiljada (sa 8.000 na 18.000). Međutim, stavka ’Izdaci za uređenje zemljišta – eksproprijacija’ je umanjena za 47 hiljada eura jer nam je poznato da će biti djelimično realizovana u toku ove godine“, navodi se u nacrtu odluke o rebalansu.

I stavke operativnog budžeta „Transferi obrazovanju“ i „Konsultantske usluge, projekti i studije“ „s obzirom na nedovoljno planirane prethodne iznose“, kako se navodi, predloženo je da budu uvećane i to „Transferi obrazovanju“ sa 50 hiljada na 60 hiljada, a 

„Konsultantske usluge, projekti i studije“ sa 21 hiljade na 30 hiljada eura.

Novim rebalansom operativni budžet bi iznosio 2.883.500 eura, a kapitalni 1.407.063.

Javna rasprava, u elektronskoj i pisanoj formi, traje do 24. oktobra za kada je zakazano održavanje centralne javne rasprave.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.